Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Dalija Orešković čestitala Milanoviću: 'Očekujem da će ostati dosljedan svojim predizbornim obećanjima'

Dalija Orešković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
06.01.2020.
u 21:53

- Očekujem da pred stvarnim problemima koji tište hrvatske građane i društvo novoizabrani predsjednik neće zatvarati oči te da znati prepoznati prioritete kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju.

Predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković čestitala je novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću na pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora. 

Na svojem Facebooku navela je kako očekuje da će Milanović vratiti narušeno dostojanstvo, te da će se ponašati u skladu s ovlastima predsjednika. Istaknula je da se Hrvatska nalazi pred brojnim izazovima, te kako očekuje da Milanović neće zatvarati oči pred problemima koji tište hrvatske građane. Kako je navela, među prioritetima je razbijanje sistemske korupcije te da očekuje od Milanovića da će ostati dosljedan svojim predizbornim obećanjima. 

VIDEO: Pobjednički govor Zorana Milanovića

Status prenosimo u cijelosti. 

"Čestitam Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Republike Hrvatske!

 

Očekujem da će ovoj dužnosti vratiti narušeno dostojanstvo te da će se ponašati u skladu s ovlastima i ulogom koja predsjedniku po Ustavu RH pripada. Hrvatska se danas nalazi pred brojnim izazovima među kojima su oni globalnog karaktera koje dijelimo s ostatkom svijeta poput posljedica klimatskih promjena i velikih migracija, ali i izazovi koji proizlaze iz naših specifičnih unutarnjih problema.

Očekujem da pred stvarnim problemima koji tište hrvatske građane i društvo novoizabrani predsjednik neće zatvarati oči te da znati prepoznati prioritete kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju.

Među tim prioritetima je i suzbijanje sistemske korupcije. Kako bi se ona mogla riješiti nužno je provesti reformu teritorijalnog ustroja i izmjenu izbornog zakonodavstva te sustav upravljanja na svim razinama podvrgnuti jasnim pravilima ponašanja, većoj transparentnosti i kontroli, počevši od Ureda predsjednika države pa nadalje, sve do posljednjeg javnopravnog tijela koje se financira javnim sredstvima.

Očekujem od novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića da će ostati dosljedan svojim predizbornim obećanjima te da će, kako je i najavio, borbi protiv korupcije dati vjetar u leđa!", navodi se u statusu Dalije Orešković, 

VIDEO: Muk u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović

Komentara 5

MI
mile88
09:24 07.01.2020.

Jedan od rijetkih političara u domovini koja hoće nešto da pokrene nabolje

Avatar Mann tga
Mann tga
22:22 06.01.2020.

Vidi ove ulizice

Avatar Sokol
Sokol
22:58 06.01.2020.

i ona je kao dapic od kolinde dobila narucene potpise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije