Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez naknade

'Croatio, iz duše te ljubim', nova himna HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.03.2014.
u 09:30

Prijedlog je prihvaćen uz napomenu kako će ista biti korištena u skladu sa svim zakonskim regulama, te će biti izvođena u svim protokolarnim i svečanim stranačkim prigodama

Glavni stan HSP dr. Ante Starčević je na prijedlog predsjedništva stranke donijelo odluku da nova službena stranačka himna bude pjesma „Croatio, iz duše te ljubim“. Prema navodima iz HSPAS ovu odluku treba još verificirati naredni Sabor stranke. Prijedlog je prihvaćen uz napomenu kako će ista biti korištena u skladu sa svim zakonskim regulama, te će biti izvođena u svim protokolarnim i svečanim stranačkim prigodama. Inače, inicijator ovog projekta je dopredsjednik stranke i zadarski dožupan Rudolf Dvorski.

On je ostvario kontakte sa skladateljem Antom Sikirićem čije je autorsko djelo pjesma „Croatio, iz duše te ljubim“ koji je stranci dao suglasnost za navedenu pjesmu da se može koristiti kao stranačka himna bez naknade. Dosadašnja stranačka himna „Ljubim te Hrvatska, domovino sveta“ sa svim svojim autorskim pravima i dalje ostaje u vlasništvu HSP AS te će se sukladno stranačkim potrebama koristiti u promotivne svrhe.

>> Ruža Tomašić i Hrg dogovorili sve s HDZ-om za euroizbore

Komentara 4

SI
sindiluani
10:30 05.03.2014.

Ova pjesma je prekrasna i mogli bi je pjevati svi koji osjećaju Hrvatsku za svoju domovinu..

Avatar nijeminišta
nijeminišta
14:45 06.03.2014.

e sad će ruži naglo krenuti...

PE
Pegaz
09:49 05.03.2014.

Fino. I, ova nam je vijest znacajna zato sto....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije