Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema čega nije bilo

Čistio šupu kod Petrinje pa ostao zatečen velikim arsenalom oružja, odmah stigla policija

Lokot na vratima šupe
Slavko Midzor/PIXSELL
19.08.2022.
u 14:07

Policija poziva sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Jedan građanin je čisteći šupu na petrinjskom području u mjestu Vratečko pronašao automatsku pušku, 500 komada streljiva, devet ručnih bombi, jednu bombu ručnu kumulativnu, dvije tromblonske mine i 600 grama vojnog eksploziva koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. 

Istoga dana, građanka je policiji u Kutini dragovoljno predala šest trotilskih metaka i sedam inicijalnih kapisli. "Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“", izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

Pozivaju sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti. Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", dodali su.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Tomi
14:34 19.08.2022.

Izgleda neka nejac

RA
RadagastovBrat
14:33 19.08.2022.

Neki komšija

Avatar Bill Carson
Bill Carson
14:37 19.08.2022.

Razumijem da netko ide prodati oružje na crnom tržištu, ali da ga ima doma čuvanog 25 godina ne razumijem. Koji će ti vrag toliki arsenal ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije