Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV MARKA GRZUNOVA I OSTALIH

Sumnjiče ih da su za 50.000 eura prokrijumčarili 20 automatskih pušaka, a zanimala ih i nabavka protuoklopnih raketa, snajpera...

Hamburg: Su?enje za krijum?arenje tri tone kokaina
Foto: Christian Charisius/DPA
19.08.2022.
u 12:43

Sumnja se da su Grzunov i ostali od 21. svibnja 2020. do 29. lipnja 2020. na području Hrvatske, Slovenije i Italije,  nabavljali veće količine oružja, koje su potom prevozili i preprodavali

Nakon što je u travnju uhićena kriminalna skupina predvođena Markom  Grzunovim, koja se sumnjičila za  krijumčarenje kokaina iz Ekvadora i Dominikanske Republike, USKOK I MUP su nastavili kriminalističko istraživanje koje je sada rezultiralo proširenjem istrage protiv Marka Grzunova, te 29-godišnjaka, 37-godišnjaka i 32-godišnjaka. Kada su u travnju neki od njih uhićeni, sumnjičili su se da su u  sklopu zločinačkog udruženja nabavljali kokain, te da su kokain preprodavali za 30.000 eura po kilogramu. U proširenju istrage sumnjiče se da su osim kokaina nabavljali i preprodavali i oružje te marihuanu.

Sumnja se da su Grzunov i ostali od 21. svibnja 2020. do 29. lipnja 2020. na području Hrvatske, Slovenije i Italije,  nabavljali veće količine oružja, koje su potom prevozili i preprodavali. Sumnja se da su osim njih u tom poslu sudjelovale još neke za sada nepoznate osobe. Mozak operacije bio je Grzunov čiji je posao bio  da  nađe kupce za streljivo  i oružje, dok su se ostali brinuli o transportu, skladištenju i financiranju nabavki. Sumnja se da su u najmanje jednom navratu iz Hrvatske kroz Sloveniju do Italije prokrijumčarili 31 komad oružja, među kojima i 20 automatskih pušaka, za  cijenu od 50.000 eura. Osim toga Grzunov se  sumnjiči i da je  od osoba od kojih su nabavljali oružje zatražio i da mu dostave ponude i cijene i za  automatske puške, jurišne puške, puškomitraljeze, snajpere i protuoklopne rakete.

Nadalje, Grzunov i ostali sumnjiče se i da su tijekom lipnja 2020.  na području Zagreba, potom Španjolske, Francuske i Švedske, kontinuirano nabavljali marihuanu. Nakon što bi prijevoz i rute bile dogovorene, marihuana se prevozila kamionima, a sumnja se da je u jednom navratu pribavljeno 171 kilogram marihuane u Španjolskoj.  No tu pošiljku presrela je francuska policija te zaplijenila.

Nastavak kriminalističkog istraživanja proveden je u suradnji s Europolom i Eurojustom, a pretragama kuća  osumnjičenika nađeni su razni dijelovi pištolja i pušaka, futrole i ostala oprema, razno streljivo, popisi dijelova oružja, streljiva  i kripto telefona, veća količina novca, uređaji za pohranu memorije, mobilni uređaji i prijenosna računala... Grzunov je od ranije u Remetincu, dok  će USKOK tražiti određivanje istražnog zatvora za preostalu trojicu osumnjičenika.

VIDEO: Sumnjiči ga se da je izazvao tri požara kod Dubrovnika

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije