Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbačena optužnica

Čelnicima Francka neće se suditi za lažiranje mjenica?

sudnica
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
29.02.2020.
u 12:47

Optužnica protiv čelnika Francka prva je od ukupno 13, gotovo identičnih optužnica koje je državno odvjetništvo zbog krivotvorenja podignulo protiv 29 odgovornih osoba velikih dobavljača posrnuloga konzorcija Agrokor, a o kojoj je odlučivao sud

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskoga kaznenoga suda odbacilo je jučer optužnicu protiv predsjednika Uprave Francka Ivana Artukovića te bivšega predsjednika Uprave, a sada člana Nadzornoga odbora Dubravka Artukovića zbog optužbi za krivotvorenje mjenica u slučaju Agrokor, piše u subotu Jutarnji list.

Postane li ova odluka pravomoćna, suđenja u ovome postupku neće ni biti. Optužnica protiv čelnika Francka prva je od ukupno 13, gotovo identičnih optužnica koje je državno odvjetništvo zbog krivotvorenja podignulo protiv 29 odgovornih osoba velikih dobavljača posrnuloga konzorcija Agrokor, a o kojoj je odlučivao sud.

Zasad, kako stvari stoje, sud prvu optužnicu nije ocijenio valjanom, a kako će ostala optužna vijeća istoga suda ocijeniti ostale optužnice, ostaje za vidjeti, navodi dnevnik.

No, treba imati u vidu da je zapravo svih 13 optužnica napravljeno po identičnome obrascu, odnosno, u njima se tvrdi da su veliki dobavljači lažirali fakture o isporuci robe, a zatim temeljem mjenica za naplatu tih lažnih faktura te prodajući dug faktoring kućama prikriveno financirali Agrokor.

Dakle, lako je moguće da i ostala vijeća donesu istovjetne odluke, no ne i nužno. Valja također reći kako odluka optužnoga vijeća općinskoga suda nije pravomoćna već na nju nezadovoljna strana, u ovome slučaju zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, ima pravo žalbe, donosi Jutarnji list.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alija08
13:53 29.02.2020.

Gospoda iz Francka bili su zapravo reketirani od strane financijaša Agrokora koji su, u simbiozi sa faktoring kućama, dobivali povjerljive informacije, koje nisu smjeli dobiti, od banaka. Stoga krivce treba tražiti u financijama Agrokora, faktorinzima i bankama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije