Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST MAJKE

'Propao mi je abortus i rodila sam živo dijete koje mi je umrlo na rukama'

Trudnica
Thinkstock
29.09.2018.
u 17:52

Nakon što su joj dali injekciju doktori su obavili i ultrazvuk da se uvjere kako je srce djeteta stalo

Sofia Khan (35) iz Lancashirea morala je donijeti vrlo tešku odluku da prekine trudnoću. Naime, ona i njezin suprug saznali su da njihov nerođeni sin ima urođenu bolest kralježnice, spinu bifidu. Za Fabulous Online, Sofia se prisjetila što je proživjela u trenutku kada je dobila injekciju koja će zaustaviti srce, a potom osjetila kako se njeno dijete miče u trbuhu. Primalja joj je rekla da je tako nešto "nemoguće".

"Mislim da su mi njegovo rođenje i smrt bili toliko traumatični jer nisam bio spremna za to. Nitko me nije slušao kad sam rekla da osjećam udarce u trbuhu. Nitko mi nije povjerovao", ispričala je. Dodala je da to ne može zaboraviti i da svaki dan misli na taj trenutak. "Nadam se da će u budućnosti primalje slušati majke. Majčin instinkt je toliko moćan", dodala je.

Sofia i njezin suprug Shakeel, koji već imaju 18-mjesečnog sina Mustafu, bili su sretni što su otkrili da je trudna krajem 2017. godine. Nakon 20 tjedana pokazalo se da dijete ima spinu bifidu. Sofija se nadala da će njenog sina uspjeti izliječiti i da će sve biti u redu. No, pretrage su pokazale da dijete nema ni zglobove koljena, te da ima tekućinu oko mozga. Slučaj je bio jako težak i liječnici su savjetovali pobačaj. Sofia i njezin suprug su poslušali liječnike.

U 25 tjednu trudnoće Sofia je otputovala u bolnicu St. Mary u Manchester. Nakon što su joj dali injekciju doktori su obavili i ultrazvuk da se uvjere kako je srce djeteta stalo. Rekli su da je.

"Liječnici su napravili dva ultrazvuka koja su potvrdila da srce ne kuca. Bilo je olakšanje znati da mu je patnja prošla, ali mi je srce pucalo jer je otišao", dodala je.

Sofija je prebačena u lokalnu bolnicu da porodi mrtvi fetus. No putem tamo je osjećala nešto što joj se činilo kao pokreti u maternici. 

"Dok sam čekala, osjećala sam kako se beba miče. Rekla sam primalji ali ona je rekla da je to nemoguće. Zamolila sam je da mi stavi na ultrazvuk, samo da budem sigurna, no odgovor je bio isti. Nije potrebno", prisjetila se Sofija koja je 10 sati kasnije rodila.

Bila je šokirana da čuje kako plače dijete. "Mislila sam da sam poludjela kada sam čula djetetov plač, mislila sam da čujem plač samo zato što sam ga očajnički htjela čuti, ali onda sam začula babicu kako viče 'upomoć' i vidjela ju kako trči s djetetom u rukama", ispričala je.

"Vratili su ga i rekli:" Što želite da učinimo? "I nisam znala što misle. Držala sam ga i zagrlila ga i rekla koliko ga volim. Moram misliti da se odlučio roditi samo zbog toga, samo da upozna svoju mamu i da se imamo prilike pomaziti. 

"Bio je takav borac. Imao je ogromnu rupu u kralježnici", ispričala je. Dijete je umtlo nakon sat vremena.

Roditelji su sina nazvali Mohammed Rehman. Sahranili su ga u blizini njihovog doma. 

Sofia je dodala da joj je drago što je imala prilike provesti malo vremena sa svojim sinom i da je sigurna kako je njezin sin 'poživio samo da se pomazi s njom i da ga ona može vidjeti', piše Sun.

VIDEO: Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
21:15 29.09.2018.

Sofia, ovaj dragocjeni sat koji si imala prilike provesti sa svojim sinom obogatio te za jedno posebno doživotno iskustvo. Pravi je blagoslov što si takvo iskustvo dobila na poklon usprkos svojim strahovima i svojoj odluci, a ne baš temeljem nje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije