Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Čak četvrtinu slatkog pića čini jeftinija i opasnija verzija šećera

Foto: GettyImages
31.07.2019.
u 19:59

Sokovi koji su na udaru “zdravog poreza” proizvode se s glukozno-fruktoznim sirupom koji djeluje na tijelo kao loživo ulje na automobil

Je li to prava mjera za borbu protiv pretilosti? Hoće li se tako doista zaštititi djeca, najmlađi i najpodložniji potrošači? Je li se država trebala konzultirati s institucijama? Hoće li novi porez natjerati kupce na odlazak u trgovine preko granice te na kupnju manje poznatih i jeftinijih marki? Na što će se trošiti novac te je li se prvo trebalo poraditi na prevenciji? Kako je u drugim zemljama i što se od njih može naučiti?... Cijeli niz pitanja i kritika izazvala je najava ministra financija Zdravka Marića da Hrvatska oporezivanjem slatkih pića uvodi novu generaciju “zdravih poreza”. Plan je da se bezalkoholna pića oporezuju s obzirom na količinu šećera u njima. Stoga se odmah počelo raspravljati i o štetnosti samog šećera kada se na njega čak uvodi poseban porez.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- 87% srednjoškolaca dobilo bi jedva dvojku iz - zaključivanja

- Vozači, oprez! Od danas vam prijete drastične prometne kazne

- Posljednji hipiji u Europi voze šarene Citroëne

- Krah Ronaldinha: Sada ima samo šest eura na računu

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagi101
00:53 01.08.2019.

onda uvedite porez i na bombone čokoladu kolače kekse i oni imaju više šećera

DA
DarthVader
10:42 01.08.2019.

Vidjaj ti njih, sad su se okomili na secer i slatka pica. Duhan im vise nije dovoljan. Imam 62 godine i nisam bolestan iako to sve konzumiram. Zele nam isisati posljednju Kap krvi. Gamad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije