Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijepljenje

Bubaš komentirala Milanovićevu izjavu o trećoj dozi: Ne postoji ljestvica o antitijelima

Marija Bubaš
Foto: RTL Screenshot
1/3
27.10.2021.
u 10:16

Bubaš kao glavne "krivce" velikog broja zaraženih navodi početak školske i akademske godine, lijepo vrijeme i poljoprivredne aktivnosti

Hoće li ovih desetak dana koliko đaci neće ići u školu biti dovoljno da se obuzda epidemija, komentirala je Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Vidjet ćemo. Mislim da te odluke treba donositi u hodu. Prilagodba okolnostima i nove spoznaje te učenje u hodu obilježja su ove pandemije – kazala je Bubaš za RTL.

Kao glavne "krivce" velikog broja zaraženih navodi: početak školske i akademske godine, lijepo vrijeme i poljoprivredne aktivnosti, kao što je na primjer berba grožđa i sve drugo što nas još čeka u ovo doba godine, tzv. mikrožarišta.

Smrtnost ovog vala više je nego upola manja od prethodnih.

– Otprilike broj umrlih i hospitaliziranih kasni nekakva tri tjedna za brojem novooboljelih, što se može očekivati. Prošle godine imali smo daleko veće brojke, međutim sada imamo više od 50 posto populacije koja je zaštićena cijepljenjem te one koja je zaštićena preboljenjem i cijepljenjem.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je kako se ne treba cijepiti trećom dozom ako imamo dovoljan broj antitijela, Bubaš je komentirala njegovu tvrdnju objašnjavajući kako ne postoji "neka ljestvica ili mjerilo koje bi bilo poredbeno pa da se može reći s kolikom brojem antitijela se ne treba cijepiti". Kaže kako ne zna odakle predsjedniku takva informacija.

– Mnogi znaju biti poljuljani takvim izjavama. Bolje je da ljudi provjere – zaključila je Bubaš.

Video – Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Komentara 31

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:29 27.10.2021.

Lijepo vrijeme je krivo???

SS
sokac sa drave
10:39 27.10.2021.

Otpor ovom ludilu se desava u svjetu gdje su mnogi naucnici mnogi virolozi cak i onaj francuz sto je dobio nobelovu nagradu pripremaju tuzbu protiv ovih sotonista.Sudenje se treba odrzati u Nürnbegu.Interesantno je da bas mora biti u Nürnbergu.

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
11:03 27.10.2021.

Trebalo je pratiti govor tijela Bubasice kad ju je Jova pitao je linistina da su svi hospitalizirani i mladi od 60 godina NEcijepljeni? Uzvrpoljila se toliko da sam ja od srama propao u zemlju umjesto nje. Daleko je ona od profesionalnog lazova, ali trudi se svim silama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije