Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost na djelu

Božićni ručak za pse u azilu

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/9
26.12.2017.
u 18:09

Osječani su u 2017. godini udomili gotovo više od 400 pasa, što znači da su više od dva puta ispraznili azil u kojem je trenutno 180 pasa

Gužva je u utorak bila u osječkom azilu za napuštene pse, gdje je organiziran tradicionalni "Božićni ručak za pse". Dan je to kada se svaki pas u azilu prošeta najmanje tri puta.

Građani životinjama, naime, donesu hranu, odvedu ih u šetnju i druže se s njima. Pasa za šetnju u utorak je čak i - "manjkalo". Stanara je u azilu oko 180. Osječani su u 2017. zaista pokazali veliku svijest i ljubav prema napuštenim životinjama pa su oborili rekorde u udomljavanju. Udomili su gotovo 400 pasa, što znači da su ispraznili više od dva i pol azila.

Zasluge za to nosi i Udruga Pobjede, čiji aktivisti već deset godina skrbe o tom "no kill" skloništu za pse, kojem nije trebao novi Zakon o zaštiti životinja da bi to postao.

Komentara 4

HE
Hess
22:28 26.12.2017.

postoje tri vrste vjere...vjernici, nevjernici, I oni kojima je svejedno, treca vrsta je najbrojnija, jel tako autoru texta..??

CR
crodux
20:22 26.12.2017.

eutanazija zakon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije