Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADNA OPERACIJA

Oklopnjaci i kamioni krenuli prema Slunju

Bojna Gromovi
Foto: MORH
1/2
10.10.2018.
u 14:45

U tijeku su pripreme za vježbu Velebit 18

24 oklopna vozila Patria i 19 kamiona jutros je krenulo iz vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji prema slunjskom vojnom poligonu. Ove snage u pokretu su u sklopu priprema za vježbu Velebit 18 – združena snaga.

Snage 2. mehanizirane bojne Gromovi koje se razmještaju na vojni poligon „Eugen Kvaternik“ kod Slunja uključuju stožer bojne, protuoklopni vod, satniju za vatrenu potporu i 1. mehaniziranu satniju s 24 borbena oklopna vozila Patria i 19 kamiona.

U sklopu vježbe Velebit 18, sukladno zamišljenom scenariju, bojna Gromovi ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice.

Zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić pojasnio je, kako je 9. listopada 2018. na temelju zapovjedi zapovjedništva snaga "Sjever" izvršeno uzbunjivanje postrojbe te su provedene sve potrebne pripreme za premještaj snaga prema području provedbe vježbe, a posebna pozornost posvećena je organizaciji današnjeg prijevoza borbenih oklopnih vozila u javnom prometu.

Komentara 2

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
15:01 10.10.2018.

Trebalo je tu silu poslati u okolicu Neuma pa možda nebi ni trebali graditi most.

KR
Krotila
17:05 10.10.2018.

naprijed jUnačka pobjednička vojsko i bUdite spremni U obranU hrvata U srednjoj bosni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije