Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešo Beljak:

"Bilo je to 'otegni, razvuci'. Plenković pod hitno mora smijeniti Dalić i Ramljaka"

HSS
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
16.02.2018.
u 12:01

- Jučerašnje događanje otvorilo mi je oči da vidim tko upravlja Hrvatskom i Vladom i HDZ-om, to nije Plenković, nego Martina Dalić, a vjerojatno iza nje Borislav Škegro i ekipa iz devedesetih, poručuje Beljak.

Od premijera Andreja Plenkovića očekujem da pod hitno dekretom smijeni Martinu Dalić i Antu Ramljaka, poručio je danas predsjednik HSS-a Krešo Beljak s konferencije za novinare u Saboru organizirane da najavi da je HSS prva stranka koja počinje s pripremama za izbore za Europski parlament iduće godine.

Beljak je ocijenio kako je jučerašnja tematska sjednica Odbora za gospodarstvo na kojoj su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te izvanredni povjerenik Ante Ramljak odgovarali na pitanja zastupnika o Agrokoru, unaprijed dogovoreni scenarij "otegni, razvuci" po kojem su zastupnici HDZ-a i HNS-a imali unaprijed pripremljene hvalospjeve za spomenuti dvojac.

- Očekivao sam da će netko Ramljaku predati kitu cvijeća i čestitati mu na njegovoj ogromnoj žrtvi koja košta 250 tisuća kuna tjedno. Ramljak je rekao da je svjestan da je pogriješio, rekao je da mu je jasno kako u javnosti izgleda kada tvrtku s dva zaposlena u kojoj je radio, a u kojoj su imale oko četiri tisuće kuna neto plaću, plaća 250 tisuća kuna tjedno. Tražim da premijer smijeni Ramljaka i Dalić koja je vrlo vjerojatno vrlo, vrlo duboko involvirana u cijelu tu aferu – naglašava Beljak koji priču oko Agrokora vidi kao "pljačku par excellence koja nadmašuje sve pljačke i privatizacije koje su se dogodile u zadnjih 28 godina i da nitko tome ne želi stati na kraj".

HSS
1/7

- Jučerašnje događanje otvorilo mi je oči da vidim tko upravlja Hrvatskom i Vladom i HDZ-om, to nije Plenković, nego Martina Dalić, a vjerojatno iza nje Borislav Škegro i ekipa iz devedesetih. Ne mogu se načuditi Plenkoviću i njegovu odabiru prvih suradnika i svemu onome što sada trpi ni kriv ni dužan jer je imao čiste ruke kada je preuzeo HDZ i Vladu. Što se u međuvremenu dogodilo, ne mogu znati, ali čini mi se da nema dovoljno hrabrosti da to razriješi jer sam siguran da bi mu to donijelo pozitivne poene – tvrdi Beljak. On sam, naglašava, ne bi nikada "trpio" Zdravka Marića ili Martinu Dalić da je premijer čistih ruku što Plenković vrlo vjerojatno jest.

- Zbog Plenkovićeva nedjelovanja svi građani Hrvatske trpe štetu, a trpjet će i još veću. Cijela priča oko lex Agrokor od početka nije normalna jer je riječ o direktnom uplitanju države u rad privatnog poduzeća koje, istina je, jest dijete HDZ-a iz devedesetih, no ovo uplitanje države je u rangu Kine, Kube ili sličnih zemalja. To je još jedan dokaz da Hrvatska nije provela nikakvu tranziciju nego su se samo elite koje su upravljale u komunizmu prebacile u HDZ i sada to rade na daleko drastičniji način nego prije – ustvrdio je predsjednik HSS-a.

Što se tiče najave pripreme njegove stranke za izbore zastupnika u Europski parlament, HSS na te izbore izlazi samostalno,tvrdi Beljak te dodaje da će biračima ponuditi smjernice stranačke vanjske politike. HSS je tako, najavljuje Beljak, za odustajanje od inicijative Tri mora, ali i za približavanje Njemačkoj, Francuskoj i Beneluxu, proglašenje ZERP-a, kao i za uvođenje eura, ali, naglašava Beljak, bez inflacije. Znači li samostalni izlazak na europske izbore da će HSS i na parlamentarne izbore samostalno, upitan je Beljak, na što je on podsjetio da HSS ima potpisani ugovor sa SDP-om, ali će, pošto više vjeruje riječima nego potpisima, na izbore s onima koji pristaju na njihove programske smjernice. 

Komentara 20

ZD
zdepar
14:41 16.02.2018.

drug b(e)ljak smatra da je to sve profanirano jer njega nitko nije ništa pitao, a kolega maras mu se (standardno) osramotio

Avatar Celzijus
Celzijus
12:11 16.02.2018.

Jadan ti je ovaj svijet dok PRAVOMOĆNO OSUĐENI KRIMINALAC svako malo dobije ovoliko prostora u medijima. Još ste trebali dati i izjavu njegovog liblinga Mađera, također pravomoćno osuđenog kriminalca u Saboru RH. F.U.J.

DU
Deleted user
15:17 16.02.2018.

Samo ti beljak reci koga i kada vlada treba smjeniti, sve za vas gospodine nocni bravaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije