Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Saboru

Mrak-Taritaš: Naš premijer pokrio se poplunom, jako, jako žmiri

Sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
15.02.2018.
u 11:10

SDP-ov Gordan Maras progovorio je o vandalizmu gradskih vlasti nad kulturnim dobrom, odnosno Klubom Jabuka koja će proslaviti 50 godina postojanja

Uoči današnje tematske sjednice Odbora za gospodarstvo na kojoj bi potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te izvanredni povjerenik Ante Ramljak trebali odgovarati na pitanja zastupnika o Agrokoru, čelnik Mosta Božo Petrov ocijenio je kako će to biti već viđena predstava organizirana kako bi premijer izbjegao donošenje odluka. Nakon stanke koju je zatražio u Saboru, Petrov je kazao danas "redatelj postavlja glumce koji će biti krivi ako predstava pođe po zlu, no ako uspije, redatelj osvaja Oscara".

- Danas opet imamo dva glumca na Odboru za gospodarstvo Martinu Dalić i Antu Ramljaka, ishod se zna ako ćemo pitati redatelja, jer u kontroliranim uvjetima pomoću niza pitanja koja stvaraju šum i niz odgovora koji trebaju skrenuti pozornost s onoga što je bitno. Ljudi koji to budu gledali neće moći iz svega izvući ni jedan zaključak - kaže Petrov te dodaje kako je to cilj redatelja, samo treba vidjeti hoće uspjeti.

- Nekad šutnja govori 1000 riječi, i to što se premijer dva tjedna brani mutavom obranom dovoljno govori da znaju da su porilično zabrljali u Agrokoru, a ispred njega stoji odluka koju očito nije spreman donijeti. Rekao je samo da su savjetničke plaće ok, malo etički upitne – koja je to mjera malo, je li etički ili nije, ne može biti malo etički. Tako se može reći da je to što netko drži ljestve lopovu malo etički upitno, ali ipak dopušteno jer ne krade – čudi se Petrov kojemu nije jasno da nitko na to ne reagira, čak ni kad se, dodaje, opravdava legalni lopovluk.

- Jasno je da se predsjednik vlade pokušava izvući mutavom obranom na nemušt način, ali postoje samo dvije korektne mogućnosti – izaći i reći nisam znao i dijeliti otkaze, ili reći znao sam, kriv sam, dajem ostavku – poručuje Petrov.

S njime se ne slaže HDZ-ov Branko Bačić koju mu je uzvratio kako je jedina točna informacija od svega što je rekao ta da se danas održava sjednica Odbora za gospodarstvo na kojoj, dodaje, može što god želi pitati Dalić i Ramljaka.

- Sve dileme, sva pitanja, sve optužbe koje se iznose postavit će se osobi koja ispred Trgovačkog suda provodi postupak izvanredne nagodbee kako bi se završio proces restrukturiranja. Podsjećam da je i Most je podržao lex Agrokor, time smo postavili pretpostavke da se pripremi nagodba kako bi se zaustavio slom tvrtke i krah hrvatskog gospodarstva. Sve ono što se tamo događa, ako je bilo što tamo nezakonito, za to postoje institucije, pa vas pozivam da za sve što smatrate nezakonitim podnesete kaznene prijave, već ste to radili, i u svemu tome ćete imati podršku HDZ-a, nama nije u interesu podržavati kriminal - tvrdi Bačić koji je Petrovu zamjerio da "paušalno napada premijera i zastupnike".

Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a pozvala je premijera da ne gura probleme pod tepih nego da ih konačno počne rješavati.

- Kad preuzmete ulogu i odgovornost predsjednika jedne Vlade, premijera, onda nemate komoditet i pravo ne činiti i nemate pravo ne raditi. Naš premijer pokrio se poplunom, jako, jako žmiri i ako dugo žmiri misli da će se možda stvari riješe same po sebi. Premijer nema pravo na propust, nema pravo biti ispod pokrivača, žmiriti, pustiti druge da govore. Maknite poplun ispod kojeg jeste, otvorite oči i suočite se sa stvarnošću bez obzira kakva ona bila. Hrvatski problemi se rješavaju u Hrvatskoj. Žmiriti i praviti se da će se stvari riješiti same od sebe, nitko nema to pravo, a premijer najmanje - kazala je Mrak Taritaš.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida govorio je stanju u Uljanik grupi koja danas ima skupštinu dioničara. Kod nas stvari propadaju ne zato što nisu profitabilne nego zato što se s njima loše upravlja, kazao je.

- U jednoj tužnoj priči propasti brodogradnje, Uljanik je uvijek nekako bio svijetla točka do negdje kraja prošle godine. Ja sam se šokirao kada smo otišli tamo i pustili priče radnika u javnost. Nažalost i ondje je sprema lokalne politike s državnom politikom i privatnim interesima dovela do problema. Pozivam sve dioničare, radnike, kooperantne da ne dozvole nikakve poteze koji će dovesti do smanjenja radnih mjesta stečaja, prodaja imovine ili gašenja proizvodnje. Zašto ne govorimo o smjeni uprave, pozivam na smjenu - poručio je Sinčić.

SDP-ov Gordan Maras progovorio je o vandalizmu gradskih vlasti nad kulturnim dobrom, odnosno Klubom Jabuka koja će proslaviti 50 godina postojanja.

- To je kultni klub na kojeg se iz nekog razloga Milan Bandić okomio, mehanizacija u pratnji zaštitara došla tamo i počela rušiti terasu gdje su poznati bendovi držali koncerte. Vlada ne reagira na nešto na što bi trebako reagirati, Jabuka nije bilo što, to je dio grada Zagreba, u njoj su odrastale generacije, ona je simbol onoga što je nestalo u Zagrebu u zadnjih 20 godina, to je scena koja je izgradila novi val u 80-im. Dosta ste uništavali kulturnu scenu grada, ne dirajte Jabuku, nju vam ne želimo dati jer je Jabuka dio nas, pozivam sve da daju podršku GSK Jabuci da se program tamo nastavi, program koji je odolijevao mainstreamu - kazao je Maras te čestitao unaprijed 50. rođendan Jabuci.

Sjednica Sabora
1/12

Komentara 40

AL
Alkana
11:49 15.02.2018.

Bilo bi dobro da se i gđa Mrak pokrije poplunom!

Avatar 123456
123456
11:52 15.02.2018.

ko je ova na sliki - a da fašnik je - OK!

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:00 15.02.2018.

jel bude kaj od kaznene prijava za Gunju.....wc cetke i kvadrat obnove kao na pantovcaku.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije