Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putnici s Marka Pola izolirani

U karanteni u Splitu 29 osoba, među njima i 9 hrvatskih državljana

Hotel Zagreb u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/8
12.03.2020.
u 11:00

Preporuka Stožera civilne zaštite SDŽ i županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ je da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i slično.Ukoliko se radi o sportskim susretima preporuka je da se igraju bez gledatelja.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako je u srijedu,11. ožujka 2020. zbrinuo 29 osoba, od kojih 9 hrvatskih i 20 stranih državljana, u karantenu za zdrave osobe. Ističu kako do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o putnicima s trajekta Marko Polo koji su u srijedu ujutro u Split stigli iz Ancone. Ostali putnici, hrvatski državljani, upućeni su kući, u samoizolaciji, a u karanteni u hotelu Zagreb u Duilovo smješteni su oni koji nisu iz Splita ili se nisu u mogućnosti samoizolirati.

- Pripremili smo karantenu po najvišim mogućim standardima. Ljudi su disciplinirani, nikakvih primjedbi za sad nema, ali oni bi tu trebali ostati 14 dana. Nakon jučerašnjeg vrlo aktivnog i dramatičnog dana, možemo slobodno reći da smo ovaj prvi val dobro riješili – rekao je dožupan Luka Brčić, načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite koji se svakodnevno sastaje, a po njegovim riječima koordinirano rade 24 sata dnevno. 

Preporuka Stožera civilne zaštite SDŽ i županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ je da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i slično.Ukoliko se radi o sportskim susretima preporuka je da se igraju bez gledatelja.
Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ravnateljstva civilne zaštite.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije