Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE NA PUNKTOVIMA

Beroš: Očekujemo da će obiteljski liječnici organizirati cijepljenje za starije u ambulantama

Unatoč kiši Bjelovarčani pohrlili na cijepljenje
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
26.11.2021.
u 17:17

Obzirom na zimske uvjete s niskim temperaturama starijim građanima nužno je olakšati mogućnost cijepljenja, napisali su

Ministarstvo zdravstva pozvalo je domove zdravlja na organizaciju cijepljanja u svojim ambulantama za sve starije građane s obzirom na dolazak hladnijeg vremena. 

Obiteljski liječnici izdali su upute za starije građane te ih pozvali da se 'malo bolje obuku' kako im ne bi bilo hladno dok čekaju na red na punktovima za cijepljenje. Ministarstvo zdravstva s Vilijem Berošem reagiralo je na te upute te poslalo nešto drugačiju poruku:

''Obzirom na dolazeći hladni period i sve češće dojave naših starijih građana o nemogućnosti cijepljenja u ordinacijama, izabrani doktori obiteljske medicine upućeni su da starije osobe ne šalju na izdvojene cjepne punktove već da se organizira cijepljenje u ordinacijama izabranih liječnika obiteljske medicine i u prostorima domova zdravlja. 

Analizom podataka prikupljenih od patronažne djelatnosti domova zdravlja o provedenom cijepljenju protiv bolesti COVID-19 osoba starijih od 65 godina, razvidno je da se najveći dio te populacije inače cijepi na izdvojenim cjepnim punktovima, zatim u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, te razumljivo najmanji udio odnosi se na cijepljenje u kući pacijenta.  No, obzirom na zimske uvjete s niskim temperaturama starijim građanima nužno je olakšati mogućnost cijepljenja. 

Svjesni smo velikog opsega posla u ordinaciji, koji je uz redovan rad dodatno opterećen provođenjem mjera i aktivnosti vezano uz epidemiju, ali neophodno je uložiti dodatni napor za dobrobit starijih građana kroz prilagodbu tjedne organizacije rada uz naručivanje na cijepljenje u uvjetima ordinacije. U ovom smislu, od ravnatelja domova zdravlja očekujemo organizacijske iskorake u cilju olakšanja provedbe cijepljenja naših starijih sugrađana.

Slijedom navedenog te radi bolje dostupnosti potičemo i organizaciju cijepljenja u okviru prostora domova zdravlja i skupnih praksi, koje su opravdale stimulaciju HZZO-a za takav oblik rada, a naročito u provođenju ovakvih organiziranih akcija cijepljenja.
Uvažavajući sve dosadašnje napore zahvaljujemo se svim zdravstvenim radnicima, posebice obiteljskim liječnicima i njihovim sestrama na kontinuiranoj skrbi za zdravlje naših građana u cijelo vrijeme epidemije te njihov velik doprinos procijepljenosti građana, kao i  na provođenju svih drugih mjera za suzbijanje širenja korone'', napisali su iz ministarstva.

>> VIDEO Liječnik iz KBC-a Split: Tko ne vjeruje, može doći u bolnicu, cijelo prizemlje i drugi kat pretvoreni su u intenzivnu

Komentara 3

DU
Deleted user
18:02 26.11.2021.

Znaci, onkoloske, kardio, neurološke, pulmoloske, vaskularne i sve ostale najteze bolesti na cekanje,za njih ima vremena ,kad pandemija zavrsi,po svim najavama i kupljenim cjepivima i planovima o izgradnja mega kompleksa samo za izrade kovid cijepiva, znaci do kraja 24 sigurno,, a poslije samo najhitniji slucajevi ,najteze ignorirati a pocetne,staviti na cekanje.

DU
Deleted user
07:44 28.11.2021.

Sve bi bilo ok,da su ljecnici obiteljske medicine za svoje pacijente napravili raspored cjepljenja do ovoga ne bi doslo,umjesto dezuranja po dvoranama to su trebali raditi u ambulanti,naruciti pacijente starije dobi na cjepljenje,i imali bi sve pod kontrolom svi koi se ne zele cjepiti nemaju sto traziti pomoc u svezi covida,raditi normalno za druga oboljenja a ostaviti na kraju radnog vrimena jedan dva sata za cjepljenje naruceni pacijenata da su ih dnevno cjepilo po dvadesetak svi bi bili do sad cjepljeni to je moje misljenje,zna se to je moj ljecnik i oni su trebali cjepit svoje pacijente kad vec brinete o zdravlju nego stariji i bolesni idu po punktovima stoje u redovima a moglo se to i na jednostavnije rijesit.lp.

NN
novo nenormalni
18:00 26.11.2021.

što bi naši građani da nema Beroša i ekipe, hvala im

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije