Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio na prozivke

Beroš: Nikome nisam pogodovao, nisam dijelio poslove, a hoću li ostati ministar odlučit će premijer

Zagreb: Vili Beroš dao izjavu nakon sjednice Vlade
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
07.04.2022.
u 20:43

Ministar Beroš je istaknuo da su svi poslovi pokrenuti na traženje struke, a procesi javne nabave provedeni sukladno zakonu

Ministar zdravtsva Vili Beroš gostovao je u Dnevniku Hrvatske radiotelevizije gdje se osvrnuo na prozivke da je pogodovao prilikom nadogradnje informatičke opreme.

Beroš se slaže s Božom Petrovom da bi ministar trebao odstupiti ako je nalaz Državne revizije loš.

>> VIDEO Beroš: Nemam prijatelja u IT-ju kojima bih mogao sređivati posao


 

- Upravo je nalaz Državne revizije za financijsko poslovanje Ministarstva zdravstva bezuvjetan. Dakle, pozitivan i dobar. Ono što nije dobro, zbog čega smo dobili uvjetnu ocjenu, određena je usklađenost poslovanja i na tom tragu postoje ispravci u određenom knjigovodstvenom funkcioniranju Ministarstva zdravstva. Dakle, uočena je i prihvaćena na neki način ocjena i već su pokrenute izmjene - rekao je Beroš za Dnevnik HRT-a.

- Kada je riječ o funkcioniranju ministarstva, odgovorno mogu tvrditi da nije bilo nikakvog pogodovanja niti imam prijatelje kojima dijelim poslove niti se bilo što takvo događa - naglasio je.

Ministar Beroš je istaknuo da su svi poslovi pokrenuti na traženje struke, a procesi javne nabave provedeni sukladno zakonu.

- Isto tako, svi daljnji elementi, uključujući i plaćanje, u skladu su sa zakonom - rekao je ministar Beroš koji smatra da je moguće da su napadi na njega povezani s rekonstrukcijom Vlade.

Beroš pod pritiscima

- Mogu reći da sam izvrgnut određeni pritiscima kada je riječ o promjenama u zdravstvenom sustavu. Činjenica je da je zdravstveni sustav desetljećima zanemarivan. On zahtjeva promjene, potrebno je napraviti puno iskoraka u funkcioniranju cjelokupnog zdravstvenog sustava. Ova Vlada je to spremna, ja sam kao ministar to spreman. Sigurno postoje oni koji imaju određene stečene pozicije, koji možda ne bi voljeli promjene - rekao je i još jednom naglasio:

- Nikome nisam pogodovao, nisam dijelio poslove, nije se nikome plaćalo ništa što nije odrađeno. Čuo sam od oporbe da poslovni procesi u ministarstvu ne idu, da nemamo informatičke procese koji rade pa bi ih pozvao u ministarstvo da dođu i provjere koji to ugovoreni i isporučeni program u Ministarstvu zdravstva ne funkcionira, rekao je Beroš koji se nada da će ostati ministar iako je spreman i na drugačiji ishod jer, napomenuo je, premijer sam odlučuje o svom timu.

- Na meni je da dok sam ministar u Vladi, da budem fokusiran na unaprjeđivanje zdravstvenog sustava i elemente koji se odnose na korisne faktore za bolesnike i djelatnike u zdravstvenom sustavu - zaključio je. 

VIDEO Ovo su bolesti od kojih Hrvati najviše obolijevaju

Komentara 7

5S
505.scrtom
21:33 07.04.2022.

berošu odlazi, dok te nisu uhapsili haha

DA
dam63
20:57 07.04.2022.

Vili 🤣😭😂😀😀😀

Avatar Asterix
Asterix
20:55 07.04.2022.

Dovoljan grijeh je dati za bezveznu aplikaciju skoro 2 milijuna kuna. Netko bi mu trebao objasniti da kune ne rastu na grani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije