Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO UBLAŽAVANJE MJERA

Od subote se vraćamo starom životu: Ovo su mjere koje se ukidaju

Antimaskeri, ilustracija
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
07.04.2022.
u 12:15

Maske više nisu obavezne u dućanima, trgovačkim centrima, javnom prijevozu, školama, na fakultetima, na sportskim događajima, na koncertima ili u kazalištima, od subote nema više nikakvih ograničenja ni za ugostiteljske objekte, održavanje svadbi ili sprovoda

Od subote se ukida većina epidemioloških mjera koje su donesene za suzbijanje pandemije koronavirusa. 

Na snazi će ostati samo dvije mjere, a to je obvezno nošenje maski u zdravstvenom sustavu za zaposlenike i pacijente kao i nošenje maski u socijalnom sustavu za zaposlenike i posjetitelje. 

Na snazi će ostati i mjera obvezne COVID potvrde za državljane trećih zemalja koji ulaze u Republiku Hrvatsku, ali neće morati dokazivati razlog zbog kojega dolaze. COVID potvrde neće biti potrebne državljanima iz članica Europske unije. 

VIDEO Stožer objavio gdje će se još koristiti zaštitne maske

Od subote se, dakle, vraćamo starom životu kakav smo imali prije početka pandemije koronavirusa. 

Ukidaju se sve covid-potvrde te one više nigdje nisu potrebne. 

Maske više nisu obavezne u dućanima, trgovačkim centrima, javnom prijevozu, školama, na fakultetima, na sportskim događajima, na koncertima ili u kazalištima. Ipak, Stožer preporučuje da se maske i dalje nose na tim mjestima ako je ondje veći broj ljudi, ali ako je ne nosite, za to nećete biti sankcionirani. 

Kafići od sutra u ponoć mogu raditi po starom radnom vremenu, dakle, otvaraju se i noćni klubovi, a više neće biti potrebno držati razmak između stolova ni ikakve druge mjere u ugostiteljskim objektima. 

Nema više ograničenja broja ljudi na svadbama, ali ni na sprovodima. 

Ukidanju mjera najviše će se razveseliti i školarci koji će napokon tijekom nastave moći izaći iz svojih učionica i odmore provoditi na hodnicima, ali i neće se više morati testirati. 

Nikakvih ograničenja više nema ni u javnom prijevozu. 

Komentara 55

00
00a
12:31 07.04.2022.

Od subote kreće istraga za sve koji su sudjelovali u zločinu protiv čovjeka.I pravni postupci ,nema više krinke.

NI
nidjomidjo
12:48 07.04.2022.

ja sam se normalnom životu vratio prije godinu i pol tako da ne znam o čemu pričate?!

Avatar Zbregov
Zbregov
12:40 07.04.2022.

minuta šutnje za cjepiše koji su nažalost primili svoju posljednju dozu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije