Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacio teze oporbe

Bačić: Nema panike u HDZ-u, prejaki smo

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.12.2019.
u 13:26

Ne vidi ništa čudno, objašnjava, u izjavi svog stranačkog kolege Gordana Jandrokovića da prvo idu predsjednički, pa unutarstranački i onda izbori za Sabor, osim ako će njihovi koalicijski partneri biti nelojalni

Ovi izbori nisu referendum o poziciji Andreja Plenkovića, odbacio je danas predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić oporbene teze, naglasivši kako će rezultati ovih izbora pokazati da HDZ, kao glavni podupiratelj Kolinde Grabar-Kitarović, ima iznimno dobar rejting u četvrtoj godini mandata obnašanja vlasti. Uvjeren je, poručuje, da će ona pobijediti i u prvom i u drugom krugu.

Ne vidi ništa čudno, objašnjava, u izjavi svog stranačkog kolege Gordana Jandrokovića da prvo idu predsjednički, pa unutarstranački i onda izbori za Sabor, osim ako će njihovi koalicijski partneri biti nelojalni.

VIDEO Sučeljavanje Ivan Anušić, Mate Mijić i Dražen Dizdar - Anušić: Škoro je trebao biti ovdje '91. Mijić: Je li i Dražen Petrović trebao?

- Potpuno je jasno da nas nakon predsjedničkih izbora unutarstranački i zatim parlamentarni. To je normalan slijed događanja, sto puta smo rekli da nam je važna politička stabilnost i na njoj svakodnevno inzistiramo. Bez stabilnosti ne bi bilo gospodarskog rasta, ali to ne znači da ćemo zbog nje trpjeti političku štetu na račun naših stavova i programa. Očekujem korektnost koalicijskih partnera, a kad bi oni izašli iz tog okvira, zbog vlastite vidljivosti, mi bismo tada promijenili ovaj slijed događanja i vjerojatno bi parlamentarni izbori uskočili prije nego što ih očekujemo. Mi smo nakon 1. siječnja u izbornoj godini i kad god bili izbori oni ne bi bili prijevremeni. Razumijemo potrebu naših partnera da se ne utope u HDZ, ali ne popuštamo im izvan naših bitnih odrednica. Kad bismo ocijenili da to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, ne bismo inzistirali da izbori budu u listopadu – rekao je Bačić. Upitan hoće li unutarstranački izbori u HDZ-u biti prije ili nakon parlamentarnih izbora, Bačić je odgovorio kako žele mandat odraditi do kraja.

- To govorimo od prvog dana. To, međutim, ne znači da ćemo biti baš robovi forme, da nam sadržaj neće biti ispred toga – kaže Bačić.

Nema panike u HDZ-u jer su prejaki, naglašava te odbacuje tvrdnje oporbe koja govori o panici u vladajućoj stranci.

- Istim se aršinom ne mjere izjave, postupci, karijere svih kandidata. Dapače, toliki je disbalans u mjerenju kandidata da je meni to neshvatljivo. Ne znam je li ikad takvo što zabilježeno. Zoran Milanović prešućuje vrlo važne podatke iz životopisa, ne želi objaviti što je radio protekle tri godine, kako je ostvario enormnu dobit, i neshvatljivo mi je kako se s njim može razgovarati, a da ga se na početku o tome ne propita. Nema te tajne u poslovnom odnosu koja može biti ispred javnog interesa da budući predsjednik Hrvatske jasno kaže s kim je radio. Može se razgovarati i o nama, ali očekujemo da nas se na isti način mjeri. Razumijem, predsjednica je predsjednica i za nju je javnost više zainteresirana, ali nemojmo zatvarati oči pred puno većim gafom od onog je li neka izjava bila baš najpogodnija. Predsjednica govori onako kako misli da treba. Kada govorim ja o njoj, govorim o njezinim ovlastima i držim da je svoj mandat odlično i sjajno odradila – zaključio je Bačić.

Komentara 19

MO
moškov
14:17 13.12.2019.

toliko ste jaki ...odjenite lovacka odijela pa na ceke.. jer pojavit ce se uskoro jata crnih labudova...los predznak

MO
moškov
13:57 13.12.2019.

prejaki ste nikad jaca koalicija sa hns i sa proteroridtickim.sdssovcima i notornim pupavcem....ali doci ce i vama kraj...zasluzili ste kraj kaput the end finito svrsetak... ...na sto ste sveli drzavotvorni pokret..strava...

PE
Petar1234
13:57 13.12.2019.

Čini mi se da još jedan crni labud leti nebom. Tko ga hoće vidjeti, može ga vidjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije