Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igre s pirotehnikom

Bacao petarde pa ostao bez prsta, ali i novca. Čeka ga do 15.000 kuna kazne

Ilustracija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 15:37

Nastavlja se provođenje kriminalističkih izvida u cilju utvrđivanja nabave odnosno prodaje pirotehničkog sredstva kategorije koja je korištena u vrijeme zabrane, priopćili su iz policije.

Izgleda da je počela sezona ozljeda uzrokovanih korištenjem pirotehničkih sredstava. Na otoku Hvaru je u nedjelju maloljetnik ostao bez dijela prsta, najvjerojatnije zbog 'bacanja' petardi. Prva pomoć mu je pružena u HMP Jelsa nakon čega je upućen na daljnje liječenje u Split. 

Osim što je ostao bez dijela prsta, mladić će ostati i bez novca jer će se protiv njega slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno čl. 90. st. 4. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

To konkretno znači da će 'novčanom kaznom od 5000 do 15.000 kuna kaznit će se fizička osoba ako rabi pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 u razdoblju od 2. siječnja do 27. prosinca ili ih rabi u zatvorenim prostorima ili na prostoru gdje se okuplja veći broj građana, ili koristi petarde ili redenik iz kategorije F3, kao i piorotehnička sredstva kategorije F4, P1, P2, T1 i T2.'

Nadalje, nastavlja se provođenje kriminalističkih izvida u cilju utvrđivanja nabave odnosno prodaje pirotehničkog sredstva kategorije koja je korištena u vrijeme zabrane, priopćili su iz policije.

Ilustracija
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

AL
alfich
07:34 19.12.2019.

Tu kaznu treba platiti tip koji mu je to prodao na "crno", a ne žrtva koja je nastradala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije