Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za korupciju

Austrijski kancelar Kurz podnio ostavku: Važnija mi je moja zemlja od mene

Austria's Chancellor Kurz gives statement in Vienna
Foto: LISI NIESNER
1/3
09.10.2021.
u 20:00

Kurz je kazao u izjavi za medije da za svog nasljednika predlaže šefa diplomacije Alexandera Schallenberga

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je u subotu navečer da podnosi ostavku nakon što je osumnjičen u korupcijskom skandalu.

Taj potez dolazi nakon što su ga austrijski tužitelji osumnjičili u slučaju korištenja javnih sredstava za plaćanje oglasa u jednom tabloidu u zamjenu za praćenje i favoriziranje u anketama Kurza i njegove stranke. 

- Važnija mi je moja zemlja od mene - rekao je Kurz.

Kurz je kazao u izjavi za medije da za svog nasljednika predlaže šefa diplomacije Alexandera Schallenberga, prenosi Reuters.

Kurz planira ostati na čelu svoje konzervativne stranke.

Državno odvjetništvo za gospodarski kriminal pokrenulo je istragu protiv Kurza i još nekoliko istaknutih članova OeVP-a. Tereti ih se da su još 2017. pronevjerili porezni novac koji su koristili za medijske kampanje u korist narodnjaka. Austrijski kancelar je odbacio optužbe.

Protiv Kurza se vodi i istraga zbog navodnog lažnog svjedočenja pred parlamentarnim odborom za rasvjetljavanje tzv. Ibiza skandala u jeku kojeg je na proljeće 2019. pala i tadašnja narodnjačko-slobodnjačka vlada, sastavljena od narodnjaka i ekstremne desnice. I za taj slučaj Kurz je odbacio krivnju.

Austria's Chancellor Sebastian Kurz, who is under investigation on suspicion of corruption offences gives a statement at the federal chancellery in Vienna, Austria October 9, 2021. REUTERS/Lisi Niesner
Foto: LISI NIESNER

Ključne riječi

Komentara 73

BI
Borg i Hrvati
07:51 10.10.2021.

Ode Kurz zbog onoga što mi u HDZ-u stalno radimo. Kupovati oglasni prostor u zamjenu za lijepo pisanje o velikom vođi je najnormalnija stvar. Kad ste vidjeli neki kritički članak o velikom vođi?

JO
JosefKa
21:12 09.10.2021.

Plenkovicu jel slusas?

ZE
zemljajeravna
20:25 09.10.2021.

Nase postenjacine ce kroz stotinu afera proci samo da se ne ohladi fotelja. Zamisli premijera koji smijeni 15 ministara i ima obraza i dalje biti na celu vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije