Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO EUROPSKE KOMISIJE

Anka Mrak Taritaš: Strašno je i nezamislivo da su premijer i Vlada dozvolili da se ovo dogodi

Zagreb: Anka Mrak Taritaš o temi: 20 mjeseci nakon potresa - o obnovi se više ni ne priča
Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2022.
u 18:57

Na ovo upozoravam već više od godinu dana, otkad je Vladi sjeo novac iz Fonda na račun, a ministar Horvat i premijer Plenković su mi, naravno, svisoka odgovarali da ne razumijem kako se koriste EU fondovi i da bih trebala znati bolje, kaže Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš, zastupnica stranke GLAS, komentirala je pismo Europske komisije koja neće produljiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti. 

- Prema objavama medija Europska komisija odbila je Vladi produljiti rok za korištenje sredstava za obnovu iz Fonda solidarnosti EU iako nas je premijer Plenković još nedavno vrlo samopouzdano uvjeravao da će uvažiti Vladine argumente. To znači da ćemo izgubiti gotovo cijeli iznos od 5,1 milijardi kuna s obzirom na to da je do danas isplaćeno tek 119 milijuna kuna, a rok je 17. lipnja. Za to vrijeme, gomila javnih zgrada i dalje čeka početak obnove, bolnice i škole samo su na brzinu pokrpane, a komadi zgrada i dalje padaju po zagrebačkim ulicama i nogostupima - kaže Mrak Taritaš i dodaje: 

- Na ovo upozoravam već više od godinu dana, otkad je Vladi sjeo novac iz Fonda na račun, a ministar Horvat i premijer Plenković su mi, naravno, svisoka odgovarali da ne razumijem kako se koriste EU fondovi i da bih trebala znati bolje. Sad vidimo, ako dosad nismo, koliko su oni obojica znali i koliko ih je za obnovu uopće briga. Strašno je i nezamislivo da su premijer i Vlada dozvolili da se ovo dogodi i u svakoj normalnoj zemlji bi nakon ovakvog debakla premijer podvijenog repa dao ostavku i nikad više ne bi dobio nijedan glas. No, živimo u zemlji u kojoj vlada HDZ i zato ja očekujem tek da će nam premijer i ovaj put tek bahato objasniti kako ništa ne znamo i ne razumijemo.

Komentara 4

Avatar Cera
Cera
05:12 14.01.2022.

Ono kad se javi WC Čeka od 320 kn a ima ih eto za svega 7kn...

NN
novo nenormalni
23:12 13.01.2022.

lijepa i pametna žena, prava ljevičarka

ZE
Zestoki
10:16 14.01.2022.

A što ste očekivali ne vidite da su ne sposobni samo putuju kakve koristi od putovanja a petrinjani nemaju gdje živjeti a sirotinja što jesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije