Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalna sigurnost

Albanija protjerala iranske diplomate, Iran: To je pritisak Izraela i SAD-a

Prosvjed studenata u Tirani, Albanija
Foto: Twitter/@The_Balkanista
20.12.2018.
u 12:12

Izrael smatra Iran svojim velikim neprijateljem te je podržao napore američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je u svibnju 2015. jednostrano napustio nuklearni sporazum između Irana i šest svjetskih sila, da se nanovo nametnu sankcije Teheranu

Albanija je protjerala iranskog ambasadora i još jednog diplomata zbog "narušavanja nacionalne sigurnosti", objavilo je tamošnje ministarstvo vanjskih poslova.

Albanija nije identificirala dvojac te nije rekla kada su oni protjerani i jesu li napustili zemlju, ali se, kako je kazala, konzultirala s ostalim saveznicima.

Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova rekao je u četvrtak da je taj potez učinjen pod pritiskom Izraela i Sjedinjenih Država.

"Vjerujem da je to korak ka narušavanju iranskih odnosa s Europom u vrlo osjetljivim vremenima", rekao je glasnogovornik za državnu agenciju IRNA.

Galerija: Katolik Edi Rama ujedinio Albance

Prosvjed studenata u Tirani, Albanija
1/4

"Očito je da je ova mjera provedena zbog pritiska Izraela i SAD-a ... Očekujemo od Albanije da poštuje vlastitu neovisnost", dodao je.

Izrael smatra Iran svojim velikim neprijateljem te je podržao napore američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je u svibnju 2015. jednostrano napustio nuklearni sporazum između Irana i šest svjetskih sila, da se nanovo nametnu sankcije Teheranu.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, koji je odigrao veliku ulogu u Trumpovoj odluci da ponovno uvede sankcije Iranu, podržao je albanske poteze.

"Albanski premijer Edi Rama upravo je protjerao iranskog ambasadora, signalizirajući iranskim vođama da njihova potpora terorizmu neće biti tolerirana", rekao je Bolton na Twitteru.

"Stojimo uz premijera Ramu i albanski narod dok pružaju otpor iranskom bezobzirnom ponašanju u Europi i diljem svijeta", dodao je Bolton.

>> Pogledajte kako je bilo na obuci kosovske vojske

Komentara 9

Avatar intimus500
intimus500
14:03 20.12.2018.

bravo ...samo ganjaj te teroriste

ZA
Zapadnjak
13:35 20.12.2018.

trebali bismo i mi, a i ostatak europe, ovim putem sve dok tamo ne prestane diktatura islama i dok ajatolasi ne sjasu s vlasti...

DU
Deleted user
13:20 20.12.2018.

Albanci se okreću katoličanstvu još jedan udarac nama u leđa jaoooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije