Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRILJ

Advent u Trilju

Advent u Trilju
29.11.2022.
u 15:34

Nedaleko od Splita, smjestio se grad na obali rijeke Cetine - grad Trilj.

Tijekom cijele godine posjetitelje privlači svojom ljepotom, gastronomskom ponudom, prirodnom i kulturnom baštinom. Outdoor turizam i biciklizam je ono zbog čega se turisti rado vraćaju. Infrastrukturno, grad Trilj je savršeno povezan sa obalnim gradovima i nacionalnim parkovima.

Grad koji ljeti nosi naziv blues prijedstolnice, u ovo najljepše doba godine, postaje bajka za velike i male. U organizaciji Turističke zajednice grada Trilja i Grada Trilja, već treću godinu zaredom organizira se bogat zabavni program pod nazivom ''Advent u Trilju''. Ovu godinu vrijedne ruke su složno napravile više instalacija u gradskom parku Trilj na temu ''PISMO'' s ciljem da se djeca odmaknu od kompjutera, tableta, mobitela, uzmu olovku u ruke i napišu pismo. U naumu i realizaciji pomogla su im i djeca nižih razreda osnovnih i područnih škola s triljskog područja.

''Druga zvijezda s desne strane sja vam u noći, govoreći Vam da se snovi koje planirate zaista mogu ostvariti'' ( Petar Pan)"

Svaku subotu pale se adventske svijeće, nakon čega slijedi bogati zabavni program. Na adventskim kućicama svi posjetitelji mogu kušati gastronomske delicije uz neizostavno kuhano vino. A za sve one koji vole klizati, tu je i impresivno klizalište otvoreno svaki dan od 12:00 – 22:00. Triljani planiraju i doček Nove godine na otvorenom, a u Novu 2023. godinu uvest će ih lokalni bend ''Ljuta kuća'' i naša predstavnica na Euroviziji Mia Dimšić. Zatvaranje Adventa predviđeno je 06. siječnja 2023. godine, kada će nastupiti klapa ''Kambi''

*Kućice su otvorene svaki dan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije