Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SECRET CHRISTMAS GARDEN

Kod nas su hit fritule od blitve, burger od heljde i kebab wrap od sejtana

Secret Christmas Garden
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
14.12.2017.
u 21:40

Iako su se smjestili odmah preko puta Zrinjevca, nema gužve jer su za mnoge doista ostali “tajno mjesto”. No, zaslužuju da ih otkrijete...

Dok na Zrinjevcu na tisuće posjetitelja uživa u gastronomskoj ponudi raznolikih ugostitelja i “cupka” na mjestu slušajući večernje koncerte, odmah preko puta, u atriju Arheološkog muzeja, i nije takva gužva. Ondje je “tajna” adventska lokacija, što joj govori i ime, budući da su je organizatori nazvali Secret Christmas Garden. No, nisu mislili da će time definirati i karakter lokacije, na koju, žale se ugostitelji koji ondje rade, zalazi puno manje ljudi nego što ih bude na ulicama.

Delicije s Pelješca

Mnogi i ne znaju da u atriju postoje kućice uz dodatni sadržaj, kažu ugostitelji. A neki koji su upoznati s činjenicom da ondje mogu uživati u hologramskome koncertu i pogledati kako izgleda pročelje muzeja ukrašeno tehnologijom 3D mappinga jednostavno se ne sjete onamo poći. A stvarno bi trebali. Jer u dvorištu u kojemu se može pojesti nešto s nogu okružen raznim bistama i povijesnim stečcima postoji stvarno raznovrsna gastronomska ponuda. Među 14 je kućica i ona koja poslužuje specijalitete s Pelješca. “Prshurata” u ponudi ima peliški pijat, u kojem se za 40 kuna mogu dobiti brusketi s domaćom ribljom paštetom i mariniranim kozicama, inćunima, paprikom, hobotnicom i dimljenom tunom. No, hit su, kaže Domagoj Bačić, fritule od blitve po cijeni od 12 kuna.

Stiže Scifidelity Orchestra

U dvorištu koje je svaki dan otvoreno sve do ponoći stoji i “Simple Green”, jedina veganska kućica na Adventu.

– Radimo burgere s popečkom od heljde, zobenih pahuljica, korjenastog povrća i začina, imamo i kebab od mariniranog sejtana, ali najviše se traži kebab wrap, koji je također od sejtana, no stavljamo ga u zamotanu tortilju. Sve to začinimo veganskim umacima, koje sami radimo – kažu Jelena Prlić i Anđela Klanac, dodajući da su cijene oko 30 kuna. Posebnost kućice “(N)Ice Burger”, pak, kuhano je vino koje sami rade, uz dodatak votke, a imaju i burger od mesa crnog goveda, koji košta 60 kuna. A ondje je i “Tutač” u kojemu poslužuju nizozemske palačinke pripremane prema tajnom receptu.

Osim hologramskih, imaju i “prave” koncerte, a večeras u 19 sati zasvirat će Scifidelity Orchestra.  

Pogledajte i galeriju: Advent u Zagrebu 2017.  

Secret Christmas Garden
1/53

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije