Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička patrola - Crikvenica

Što god trebate, u Crikvenici će vam odmah pomoći

Žena na plaži
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/25
23.07.2015.
u 12:05

U knjižici "Kuharica našeh non" uz tortu Frankopan je i gusta juha batuda

Obnavlja se hotel Crikvenica, a Therapia je promijenila i vlasnika i ime.

Igor Štimac više nije na čelu tog slavnog hotela, a novo mu je ime Kvarner Palace. Obnavlja se i poznato lječilište Thalassotherapia, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava. No, vratimo se turistima. Onim gladnima.

– Od restorana možemo preporučiti Trabakul, Bodulku i Domino u Dramlju. Ono što u Crikvenici trebate vidjeti je Kaštel, gdje su bili Frankopani, zatim Muzej grada, staro naselje Kotor te akvarij. Imamo i maloga krokodila i par malih morskih pasa – upućuju nas u Crikvenici.

Zanimalo nas je imaju li kakvu posebnu hranu.

Slavnu tortu Frankopan, koju rade samo u kavani Inter na glavnom trgu – ispalili su kao iz topa pa iz Turističke zajednice donijeli i knjižicu "Kuharica našeh non".

– Evo, tu sve piše.

Počeli smo listati i odmah otvorili recept za – tortu Frankopan.

– Pa zar niste rekli da je rade samo u Interu? – pitali smo čitajući kako treba šest žumanjaka, grožđice, pečeni bademi, cimet...

– Ha-ha. U kavani jedini imaju pravi recept, ovaj je otprilike. Naš su specijalitet crikveničke rupice sa zelenjavom, od srdela u kukuruznom brašnu, koje su fine i hladne pa su ih žene muževima ribarima radile kad su odlazili na pučinu, te batuda, gusta juha, maneštra, s grahom, krumpirom, kukuruzom... – kažu domaći u kafiću na glavnom trgu.

Konobar u Interu odmah nam je izvadio kolač iz vitrine kako bismo ga snimili. Drago društvo, gostoprimstvo je ovdje veliki plus. Što god smo trebali, odmah bi nam u Crikvenici pomogli.

>>Na plažama Crikvenice 'kaj' se čuje češće nego na Trešnjevačkom placu

Komentara 5

MA
Majur
13:17 23.07.2015.

Jaooooo:)))))

DR
drekavac
19:43 23.07.2015.

gospođa je vrhunska ima je tamo gdje je treba biti. to je žena a ne oni štapići od kojih mi pozlije

Avatar vodomar
vodomar
00:39 24.07.2015.

A gospodična pruža prvu pomoć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije