Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola - Novalja

Jutrom, kad mladi spavaju, u Novalji lijepo kao nekad – mirno i tiho

Novalja
Foto: Srđan Hebar
24.07.2015.
u 08:19

Ovdje ljetujemo 35 godina, već smo naviknuli i na gužve, vele stari gosti

Revija tetovaža, mišića i polupraznih kafića.

Tako Novalja izgleda navečer. Domaćini su navikli na kolone stranaca koje prolaze prema sjeveru, prema Zrću. U kolonama, svaki s bocom pića u ruci, odlaze na party. Do klubova na plaži voze – autobusi. Ograde dijele do ulaska u autobuse na kojima piše “Zrće”.

Atmosfera kao na tramvajskom okretištu na Črnomercu, samo što tamo oko ponoći nije baš takva gužva, ali u Novalji na okretištu zato nema kebaba. A prodavali bi se...

– Hoćete li s nama? – zovu nas neki Englezi u potkošuljama.

– Vaše je vrijeme, mi smo to u životu već prošli – kažemo im. Odlaze u noć, a grad bez njih tone u san. Jutro je posve druga priča. Kao da se u mjesto vratio onaj stari novaljski štih. Lijepo je, mirno i tiho.

Šetamo mjestom onakvim kakvim ga poznajemo prije nego što je Zrće postalo hit. Partijaneri spavaju.

– Bilo je to malo ribarsko mjesto kad smo prvi put došli, a sad je veliko i veselo... – slažemo se sa zagrebačkim bračnim parom na terasi hotela Loža. Pije se jutarnja kava.

– Za Novalju je, a kažu nam to i domaćini, dobro da je tolika gužva – govori gospođa Hojski, a suprug Slaven Hojski (48) dodaje: – U Novalji ljetujem već 35 godina. Nama starijima treba malo mira, ali priviknuli smo se, neka se mladi zabavljaju.

Lijepo od njih, netko bi, a ovdje se turistička krvna slika doslovce promijenila u jednom desetljeću, bio ljutit. Oni nisu. Na rivi, nešto dalje, Osječanka Marijana Radonjić (25) prodaje sladoled. Dosadno joj je, nema nikoga. A prije par sati ovdje su prolazile kolone. Po danu, ne možete ni zamisliti da je noću ovdje ludi provod, za mlade vjerojatno najbolji na Jadranu.

Foto: Srđan Hebar, Pixsell

Foto: Pixsell

>>Na deset označenih mjesta ljube se i mladi i stari

>>Što god trebate, u Crikvenici će vam odmah pomoći

Komentara 3

Avatar Honduras
Honduras
08:39 24.07.2015.

Ograde dijele do ulaska u autobuse na kojima piše “Zrće”. - majko mila, što ovo znači???

BU
bugatti
23:34 24.07.2015.

Tamo su navecer sve pijani i na drogirani...

Avatar Honduras
Honduras
08:36 24.07.2015.

"Domaćini su navikli na kolone stranaca koje prolaze prema sjeveru, prema Zrću." - ovaj novinar očito im grdih problema sa orijentacijom u prostoru - da bi se došlo iz novalje na zrće, mora se ići na JUG...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije