Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA

ZTE Open - prvi mobitel s operativnim sustavom Firefox

zte open
ZTE
03.07.2013.
u 12:13

ZTE Open nudi ekran od 3,5 inča, 512 megabajta ROM-a i procesor Qualcomm od 1 GHz

Španjolski teleoperater Telefónica jučer je u prodaju pustio prvi smartphone s operativnim sustavom Firefox - ZTE Open. Kupci će prvi put moći kupiti smartphone baziran u potpunosti na otvorenim web-standardima, i to po cijeni od samo 69 eura. Za taj novac ZTE Open nudi ekran od 3,5 inča s rezolucijom od 165 piksela po inču, 512 megabajta ROM-a uz mogućnost korištenja kartice microSD do 32 GB, kameru od 3,15 megapiksela i procesor Qualcomm od 1 GHz.

Osim s Telefónicom, Mozilla surađuje i s Deutsche Telekomom, koji bi u prodaju trebao pustiti još jedan povoljan smartphone s Firefoxom - Alcatel One. One bi trebao biti prvo pušten u prodaju u Poljskoj tijekom ljeta, a poslije i u drugim zemljama. i norveški Telenor tijekom ove bi godine trebao predstaviti mobitele s Firefoxom u središnjoj i istočnoj Europi, javljaju iz Mozille.

>> Mozilla najavila mobitele s operativnim sustavom Firefox

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije