Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aplikacija za faks

Zbogom oglasnim pločama na fakultetu uz aplikaciju StudentInfo

student info
StudentInfo
20.08.2012.
u 13:50

Uz pomoć Ministarstva obrazovanja žele podići razinu informiranja studenata na višu europsku razinu

Zatvorena vrata, profesor koji se nije pojavio na vježbama... pogrešan datum na oglasnoj ploči... Postoji li student koji se nije suočio s nekim od tih problema? 

Većini su oni svakodnevica, a svojim primjerom potvrđuje to skupina studenata koja se okupila u udruzi Urbana desnica. Problemu su odlučili doskočiti doskočiti  mobilnom aplikacijom StudentInfo. Za pomoć pri njezinoj izradi obratili su se i Ministarstvu obrazovanja ističući koliko bi takva aplikacija olakšala i pojeftinila studiranje u Hrvatskoj. 

Zasad je još uvijek riječ tek o studentskom radu koji potpisuju  Zvonimir Pavlinović i Domagoj Sabljić, studenti Pravnog fakulteta Split, te programer Ivan Jukić, student FESB-a u Splitu.

Njihova mobilna aplikacija doprinijela bi tome da studenti dobivaju ključne informacije "na dlanu", ističu navodeći da postoji problem jer je informatički sustav fakulteta Lijepe Naše neujednačen.

Sustav ISVU u koji je uloženo mnogo novca ne koriste svi fakulteti, kao što ne koriste svi fakulteti web-stranice na istim platformama. To uvelike otežava izradu jedinstvene mobilne aplikacije za sve studente u RH. Stoga želimo upozoriti ministarstvo da, ako želimo podići razinu informiranja hrvatskih studenata na jednu višu europsku razinu, bitno je ujednačavanje informatičkog sustava fakulteta RH, kaže se u njihovu priopćenju. 

No, kako prilagođavanje svake fakultetske web-stranice u Hrvatskoj iziskuje dosta vremena, znanja i znatno više sredstava zbog čega bi bilo neisplativo, studenti predlažu da će upravo oni sa svojim programerom izraditi  posebnu stranicu s jedinstvenim obrascem pomoću koje bi se prijavljivali direktno profesori ili fakultetska referada i upisivali promjene vezane za odgodu ispita te promjene vezane za predavanja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije