Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U prvoj hrvatskoj trkaćoj videoigri bore se fićo, stojadin i renault 4

U promociji igre Gas Guzzlers Combat Carnage sudjeluje i naš proslavljeni automobilistički as Niko Pulić
23. ožujka 2012. u 14:29 5 komentara 99 prikaza
fićo
Foto: Gamepires

Gas Guzzlers Combat Carnage, prva trkaća videoigra koju je napravio jedan hrvatski tim, bit će objavljen u svijetu 25. travnja.

Kako su poručili iz tvrtke Pandora studio, čiji je dio Gamepires label za izradu videoigara za svjetsko tržište, uz niz poznatih modela automobila u igri se pojavljuju i fićo, stojadin i renault 4 što je izazvalo posebno zanimanje domaćih zaljubljenika u ovakav tip igara.

Igra je nastala u suradnji s Tomom Ohleom, inače PR menadžerom svjetski poznate kompanije Evolve, a poznat je kao osoba koja je tada relativno nepoznat tim iz Poljske CDprojekt uspjela promovirati pomoću njihove, danas svjetski poznate videoigre The Witcher koja danas bilježi milijunske tiraže.

Osim toga unajmili su i Grega Hilla za izradu zvukova u samoj igri, a inače poznatog po osmišljavanju zvukova u najpoznatijoj svjetskoj trkaćoj igri Need for speed.

U promociji  igre Gas Guzzlers Combat Carnage sudjeluje i naš proslavljeni automobilistički as Niko Pulić kao i njegov sin Ivan koji krenuo očevim stopama u svijetu automobilskih utrka.

Kako igra izgleda, možete vidjeti ovdje.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar flegmatik
  flegmatik:

  To je nesto kao \"Death Rally\", ali u 3D. Povrh toga, na slici je Fiat 500, ne Fico.

 • crnabitanga:

  Ajde hvala Bogu da se nigdje ne spominje termin \'\'IGRICA\'\'! Inače, na screenshotu je Fiat 500 a ne Fićo. Jedini problem je što će svi očekivati neku superrealnu simulaciju vožnje kao npr. Gran Turismo, a očito je i prema žanru ... prikaži još! da se ide na nešto sličnije Twisted Metalu - što uopće nije loše!

 • Gospon:

  To je Fiat 600, a ne 500. Iako zapravo nije ni jedno ni drugi jer je previše prerađen