Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Twitter otpustio 336 radnika, pogledajte kako su neki doznali za otkaz

Twitter
Foto: OLE SPATA/DPA/PIXSELL
1/2
14.10.2015.
u 11:21

Kompanija Twitter objavila je da otpušta 336 radnika, što je oko 8% ukupnog broja zaposlenih, kao dio restrukturiranja poslovanja. Otpuštanjem će kompanija smanjiti troškove za oko 10 milijuna dolara, dok će 20 milijuna dolara otići na otpremnine, a restrukturiranje će stajati između 5 i 15 milijuna dolara.

Ovaj potez objavljen je tek nekoliko dana nakon što je suosnivač Jack Dorsey potvrđen na mjestu glavnog direktora nakon što je od 1. srpnja obnašao mjesto vršitelja dužnosti zamijenivši Dicka Costoloa koji je odstupio, piše BBC

U pismu zaposlenicima Dorsey je napisao: "Morali smo donijeti iznimno tešku odluku – o smanjivanju broja zaposlenih za ukupno 336 osoba u cijeloj kompaniji. To ćemo učiniti respektirajući što je moguće više svaku osobu i djelatnika. Twitter će se pobrinuti da svaki pojedinac dobije velikodušnu otpremninu te ćemo pomoći svakome da pronađe novi posao."

A zaposlenicima je usmeno rekao: "Ovo je uobičajeni korporacijski obrazac pa ću vam izravno reći ono što u pismu ne stoji.

U tom govoru naglasio je kako je Twitter radio na "projektu programskog razvoja aplikacija za Twitter, Vine i Periscope što je hrabar korak naprijed prema onome kako će ljudi vidjeti što se događa u svijetu".

No, na internetu su se pojavile i drukčije informacije  – zaposlenici svjedoče kako su doznali da su ostali bez posla. Pokušali su se ulogirati na Twitter račun, no nisu mogli, jer račun više nije bio aktivan, piše Independent.

 

 Bart Teeuwisse za Twitter je radio od 2011. godine, sudeći prema podacima s Linkedina.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
meerkat
09:20 15.10.2015.

"Please note that @twitter also called to tell personally I was laid off. Found out differently though before I could get that voice mail."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije