Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 2018. GODINE

Tito želi poslati bračni par do Marsa i natrag za 501 dan

'The base of Mars\' Mount Sharp -  the rover\'s eventual science destination  -  is pictured in this August 27, 2012 NASA handout photo taken by the Curiosity rover. The image is a portion of a larger
'NASA'
27.02.2013.
u 22:41

Putnici ipak neće sletjeti na Crveni planet - to bi još uvijek bilo prekomplicirano

Dennis Tito, milijunaš koji je 2001. godine postao prvi svemirski turist, odlučio je i drugima omogućiti put u svemir, ovaj put - do Marsa. Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji pružio je nešto više detalja o već prije najavljenom pothvatu, prenosi ABC News.

Do Marsa će ići muškarac i žena, koji će proći pokraj Crvenog planeta - slijetanje bi još uvijek bilo prekompilicirano - te se živi i zdravi vratiti natrag na Zemlju, i to za 501 dan. Letjet će u privatnoj letjelici koja je već u fazi razvoja. Tito sve to planira izvesti do 2018. godine, za samo pet godina, prije svih očekivanja.

Bivši NASA-in inženjer, koji danas ima 72 godine, također je otkrio da ne namjerava osobno putovati, no planira djelomično financijski podržati projekt. Naglasio je kako će to biti težak, opasan i samotan put, zbog čega Titova organizacija Inspiration Mars predlaže da putnici budu bračni par.

- To nije poslovna, već filantropska misija - rekao je Tito u intervjuu za ABC News.

- To je veliki korak za čovječanstvo. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo, ne samo za našu generaciju, već i za mlađe - dodao je.

Komentara 3

SE
sestrićna
22:49 27.02.2013.

a jel vodi jovanku..

NE
Neutralac
22:56 27.02.2013.

Bravo... neka se i Mars prikljuci pokretu nesvrstanih...... cuo sam da ce se svemirski brod zvati : "Galeb"

OB
-obrisani-
23:25 27.02.2013.

to ce biti najduza stafeta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije