Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ PRIJATELJU

Tim Cook je Steveu Jobsu htio dati dio svoje jetre

Steve Jobs i Tim Cook
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/Pixsell
13.03.2015.
u 09:54

Cook je ponudu iznio dok je Jobs ležao u krevetu čekajući transplantaciju

Sadašnji šef Applea Tim Cook 2009. godine ponudio je dio svoje jetre svom umirućem prethodniku i prijatelju Steveu Jobsu, otkriveno je u novoj knjizi Becoming Steve Jobs Brenta Schlendera i Ricka Tetzelija, prenosi Telegraph.

Cook je ponudu iznio dok je Jobs ležao u krevetu čekajući transplantaciju. U knjizi piše da je Jobs ponudu gnjevno odbio, iako je zbog svoje rijetke krvne skupine šansa da će naći odgovarajuću jetru bila mala. Cook je bio uvjeren da će Jobs umrijeti pa se otišao testirati u bolnicu i otkrio da im se krvne skupine poklapaju te da operacija ne bi bila rizična.

S obzirom na to da se jetra može obnavljati i rasti, Cook bi mu trebao dati samo mali dio svog organa. Jobs je ponudu ipak odbio, vičući na Cooka. Transplantacija je na kraju izvršena te iste 2009. godine, a Jobs, koji je bio bolestan od 2003. godine, umro je 2011. od raka gušterače.

>> Tim Cook: Ponosan sam što sam gej i to je najveći dar kojeg mi je Bog dao

>> Želite smanjiti rizik da dobijete rak? Onda zaboravite na kolače, čips, crveno meso...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije