Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Biseri' iz djetinjstva

Sve popularniji hashtag #growingupCroatian novi je hit na internetu

hashtag
04.07.2016.
u 14:00

Ove objave vratit će vas u neke prošle dane, nasmijati, a možda vas i privući da podijelite neke svoje uspomene

Odrastanje u Hrvatskoj (#growingupCroatian) novi je i sve popularniji hashtag na Twitteru koji je dosad prikupio značajan broj objava. Korisnici su vrlo aktivni posljednje vrijeme na ovom hashtagu. Prisjećaju se odrastanja u Hrvatskoj na vrlo zabavan i originalan način. Neki su nas iskreno nasmijali, a brojne i vratili u djetinjstvo kada su, čini se, prema nekim objavama neke stvari bile jednostavnije. 

"Vaša škola nije dobila ime po nekom znanstveniku. Umjesto toga, dobila je ime ratnog heroja", jedna je od simpatičnih objava.

Malo zezancije na račun gomile španjolskih sapunica kojima su nas stalno bombardirali na televiziji: "Možete naučiti španjolski gledajući telenovele", podsjetio nas je Igor

Neki su se prisjetili i djetinjstva kada su naše bake na brzi način rješavale problem. "Kada vam vaša baka u dobi od 5 godina da 2 dcl piva da ostanete mirni", ili "Kada vam baka daje cigaretu s 4 godine kako bi bila sigurna da nikada nećete početi pušiti".

"Deda ti da 200 kuna za sladoled i da počastiš 'onog svog malog' iako nemaš dečka", napisao je jedan od korisnika.

Neki su se prisjetili i hrane i raznih slatkiša koje su konzumirali kao djeca. "Bubi" ice cream of my childhood". "Palačinke kao obrok, a ne desert", jedna je od zabavnih objava. 

"Što ste danas imali u školi za gablec? Paštetu i čaj", prisjetila se Zana.

Katarina se prisjetila onih nekoliko pitanja koja su nam svima parala uši i nikada ih nismo željeli slušati, a kamoli odgovarati na njih. "16: "Do you have a boyfriend?", 18: "Are you planning on getting married soon? ", 20:"Isn't it time for you to settle down? 

Danijela se prisjetila one stare roditeljske: "Kad ti roditelji kažu: Zašto ne možete biti dobri kao i druga djeca?  A onda opet dodaju: Mene ne zanimaju druga djeca!"

Nekada nije bilo kontrole tko ide roditeljima po cigarete u dućan, pa je jedna od simpatičnih objava: " Ajd dones' ti mami jedan Kolumbo... Tada su te cigarete bile 6 do 8 kn".

Jedan, u kojem se često uhvatimo i danas ga govorimo svojoj djeci, a 'pokupili' smo od naših roditelja jest: "#growingupcroatian not being allowed to drink coffee because you'll grow a tail". Mirela se prisjetila i kako se na lak način rješavalo temperature: "Čarape natopljene rakijom protiv temperature".

Nanizali su korisnici mnoštvo svojih sjećanja, a na vama je da se i vi pridružite ovom zabavnom nizu i malo nas sa svojim uspomenama vratite u neke davne dane. Evo još nekoliko objava od kojih ćete sigurno postati nostalgični.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije