Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Stigla nova aplikacija za prodaju i kupovinu automobila: 'Ovo je svojevrsni Airbnb za aute'

Za prodavatelja su sve usluge besplatne, a cjelokupan proces moguće je obaviti preko interneta
14. siječnja 2021. u 15:04 1 komentara 2026 prikaza
Foto: Neostar
Pogledajte galeriju 1/10

Neostar.com jedinstvena je platforma za prodaju, kupnju i održavanje vozila koja donosi inovaciju u globalnim razmjerima. Rabljena vozila na platformi mogu besplatno oglašavati i prodavati sve pravne i fizičke osobe, a kupci dobivaju transparentan uvid u stanje vozila. Platforma uz to omogućava online ugovaranje servisa vozila uz transparentne cijene i pouzdanu kvalitetu usluge.

PROMO Nagrađen 100.000 korisnik INA Loyalty programa
Prodavatelj započinje prijavu na platformu unosom nekoliko osnovnih podataka o vozilu dok ostatak informacija unose inspektori nakon što vozilo pregledaju po 60 ključnih točaka, fotografiraju i snime u prikazu od 360°. Pregled se u pravilu obavlja već 24 sata nakon iskazane namjere prodaje, a sva vozila koja se oglase na platformi imaju ili tvorničko ili Neostar jamstvo.

 U istraživanju Instituta za inovacije provedenog tijekom 2019. godine, više od 50 posto ispitanika u istraživanju je kao najveće izazove i probleme prilikom kupnje rabljenih vozila navelo nepouzdanost informacija, odnosno, slabu kvalitetu informacija o vozilima. S druge strane, prema istom istraživanju, povjerenje i rizik transakcije visoko su na ljestvici strahova kod kupovine rabljenih automobila.

Za prodavatelja su sve usluge besplatne, a cjelokupan proces kupovine uključujući i plaćanje moguće je obaviti putem interneta, ali je naravno moguć i pregled vozila uživo prije konačne odluke.

Platforma je višekanalna što ju čini jedinstvenom u svjetskim razmjerima jer uz navedenu prodaju ili kupnju rabljenog vozila ona omogućuje i pregled raspoloživih servisa na karti te odabir i ugovaranje termina servisa vozila uz transparentni prikaz cijena i pouzdanost usluge servisiranja. Sve korisnike koji registriraju svoje vozilo, platforma putem notifikacija obavještava kada je vrijeme za redovno održavanje vozila, primjerice godišnji servis ili promjenu guma.  Osim navedenih usluga, Neostar planira omogućiti ugovaranje online kreditiranja za kupovinu automobila kao i online kupovinu osiguranja putem svoje platforme.

SVE NA JEDNOM MJESTU Interaktivna digitalna karta 'potres2020' koja će olakšati pomoć unesrećenima

U razvoj je uloženo više od 35 milijuna kuna.

- Automobilska industrija u cjelini, pa tako i trgovina automobilima globalno gledajući, nije među predvodnicima digitalne transformacije, već možemo reći da na tom području čak zaostaje. Prema dosadašnjem iskustvu s online prodajom novih i rabljenih vozila uočili smo prostor za konsolidaciju i digitalizaciju usluga vezanih uz trgovinu i održavanje rabljenih vozila ne samo na lokalnoj već i globalnoj razini. Zato smo pokrenuli startup Neostar sa sjedištem ovdje u Hrvatskoj, ali s globalnim ambicijama. Lansiranje platforme na hrvatskom tržištu vidimo tek kao prvi korak koji će nas voditi prema iskoracima na druga tržišta jer ovakva višekanalna platforma koja objedinjuje cjelokupni ekosustav rabljenih vozila ne postoji niti na jednom drugom tržištu, istaknuo je Dimitrije Trbović predsjednik Uprave Neostara.

- Po inovaciji koju donosimo u ovaj segment tržišta i industrije možemo reći da smo svojevrsni AirBnb za rabljena vozila, govori.

Na razvoju je dvije godine radio interdisciplinarni tim domaćih i inozemnih stručnjaka.  Neostar je istraživanje i konceptualni razvoj nove platforme pokrenuo 2018. godine, a 2019. započeo je i IT razvoj s timom u kojem je bilo 30-ak stručnjaka različitih profila. Vanjski partner u razvoju je tvrtka Span.

Pust grad Glina nakon potresa koji ju je potpuno uništio Tehnologija u potresu Aplikacija za prijavu štete u potresu: Kada je sve na jednom mjestu, lakše je odlučivati i pomoći

Vrhunsko tehnološko rješenje platforme uključuje i Azure sustav što osigurava održivost i dugoročnu pouzdanost svih aktivnosti koje će se obavljati preko platforme Neostar.com uključujući i sve oblike i vrste plaćanja.

Rijeka: Predstavljanje knjige Vedrane Rudan "Ples oko Sunca"
Šala ili istina?
Vedrana Rudan u svom blogu piše da se razvela nakon 30 godina braka, i sad se ponovno udaje za 16 godina mlađeg
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac