Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sony Ericcson

Sony Ericsson Xperia Arc – dobar izbor za svakoga

'no'
'Fotodesk /Vecernji list'
31.08.2011.
u 16:45

U kombinaciji s Mobile BRAVIA Engineom, ekran je zasigurno najveća prednost ovog modela

Ova je godina, kao što ste mogli čitati, bila vrlo bogata, predstavljeno je mnogo novih pametnih telefona te smo imali priliku testirali top-modele gotovo svakog proizvođača koji u posljednje vrijeme većinom dolaze s dvojezgrenim procesorima i 1 GB radne memorije. Svakog osim jednoga. Riječ je o glavnoj uzdanici Sony Ericssona – Xperiji Arc, uređaju koji je predstavljen početkom godine i za koji su svi rekli da neće izdržati bitku s konkurencijom. Pokazalo sa da to nije točno, iako Xperiju Arc pogoni jednojezgreni 1 GHz procesor te dolazi sa 512 MB radne memorije, taj se model pokazao izdržljivim te je pokazao nekoliko skrivenih aduta kojima je došao do svoje publike.

O performansama nema se mnogo reći, iako model nije "nabrijan", na naše iznenađenje, svaki je zadatak Arc odradio bez problema – uz uključene sve efekte i animacije, nismo naišli na trzanja u radu ni tijekom korištenja zahtjevnijih aplikacija i igara. Od hardverskih prednosti treba spomenuti kameru rezolucije 8 megapiksela za koju možemo reći da je jedna od boljih koje smo imali prilike testirati, HDMI izlaz te Sony Mobile BRAVIA Engine koji se pokazao kao vrlo kvalitetan ekran, u nekim situacijama za nijansu i bolji od konkurencije, pogotovo pri radu na suncu. Ekran je veličine 4,2 inča te dolazi s rezolucijom od 480x854 piksela, a uz to je zaštićen od ogrebotina – u kombinaciji sa spomenutim Mobile BRAVIA Engineom, ekran je zasigurno najveća prednost ovog pametnog telefona.

Pozitivan dojam zaokružuju dimenzije Xperije Arc; riječ je o iznimno tankom i laganom uređaju – debljine samo 8,7 mm i težine 117 g. Upravo te dimenzije podsjetile su nas na Samsung Galaxy II koji smo imali priliku testirati, ali osim sličnih dimenzija Xperia Arc ima ipak jednu prednost – smatramo da je riječ o vizualno atraktivnijem modelu. Iako su oba izrađena od plastike, Sony Ericsson uložio je više truda u detalje. Softverski ovaj uređaj ne donosi iznenađenja, jednostavno vrlo dobra implementacija OS-a Android.

Komentara 3

JM
Josip Mihaljic
08:12 01.09.2011.

Jos jedan u nizu iphone 4 killera , uredaj koji je podprosjecan na svu ostalu konkurenciju pa čak i na xperiu x10 koja je imala 1gb memorije dok arc ima samo 512 mb Jos jedan u nizu promasenih telefona uu konkurentnosti na trzistu jedino sto podsjeca na iphone je touch screen otporan na grebanje . Unazad 4 godine svi telefoni na trzistu pokusavaju skinuti iphone sa kopirannjem iphonea dok su svi odustali od svog dizajna i svojih rijesenja Bar nesto sto podsjeca na iphone i sto je najgore cjenovno su blizu Windows 7 Mango dolazi , OS koji je puuno bolji i kvalitetniji od androida tako da iphone će se počet znojit jer Microsoft kad zagrize , to zna boljeti Ovo je samo moje objektivno misljenje jer testiram svaki dan 10-ke telefona najnovijih modela

DR
drug
05:25 02.09.2011.

Lijepa reklama ali nema veze sa \" biznis\" info

JM
Josip Mihaljic
15:26 02.09.2011.

Netko je dobio telefon \"za uvijek\" ako napise dobru recenziju :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije