Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena 7699 kn

Što sve nudi Note 8: beskrajni ekran, dvije stražnje kamere...

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.08.2017.
u 21:20

Samsung je, nakon što je lani povučena cijela serija Notea 7, lansirao novu inačicu smartphonea s dosad najjačim performansama

Samsung, južnokorejski elektronički div, koji svojom produkcijom mobitela svih platnih razreda drži najveći udio na svjetskom tržištu mobitela, predstavio je u srijedu svoj najnoviji model iz kategorije flagship mobitela – Galaxy Note 8. Radi se o novoj verziji iz serije pametnih telefona s velikim zaslonom, na samoj granici između tableta i mobitela. Prvi Note lansiran je još 2011. te je začetnik popularnosti sve većih ekrana. Note je godinama stvarao veliki udio odanih kupaca, no lanjski eksplodirajući model Note 7 umalo je sve uništio.

Sigurnosna provjera baterije

Naime, tek što je, kako to Južnokorejci i rade, Note 7 velebno predstavljen diljem svijeta, počele su stizati vijesti kako mobiteli jednostavno eksplodiraju. Zavladala je poprilična panika, a zabrana korištenja Notea na letovima trajala je dok gotovo svi nisu povučeni s tržišta. Ugled Samsunga bio je ozbiljno narušen, a samim tim i nastavak serije.

Nije to lani bio jedini skandal u Samsungu. Uhićenje Samsungova šefa zbog korupcije dodatno je uzdrmalo ovu megakorporaciju. Unatoč svemu, Samsung je ostao stajati te zadržao seriju Note. Tomu su pridonijele i ankete koje su proveli jer potvrdile su im da ovi divovski mobiteli imaju prave obožavatelje i da ih je dovoljno da lansiraju najnoviji model. I odlični poslovni rezultati koji su također gotovo pa ostali neokrznuti aferama pridonijeli su opuštenosti i sklonosti riziku. Istina, ovoga puta, kako su kazali, baterija je podvrgnuta sigurnosnoj provjeri u osam točaka, što je dosad najopsežnija sigurnosna provjera u industriji i uspješno je prošla.

Samsung Galaxy Note 8
1/11

Brže, bolje, jače

A što su još ponudili u novoj inačici? Ništa revolucionarno, ali sve je jače, brže i bolje, kako to i biva s novijim modelima. Samsung Galaxy Note 8 ima definitivno najveći zaslon među Samsungovim mobitelima, dijagonale 6,3 inča (oko 16 centimetara), koji su predstavili kao beskrajni ekran. Mobitel je duguljasta oblika kako bi stao u dlan. A značajka Multi Window koja omogućava da se otvori nekoliko aplikacija istovremeno dolazi još jače do izražaja. Ima poboljšanu olovku S Pen, još jednu posebnost serije Note.

Opremljen je dvjema 12 MP stražnjim kamerama koje istovremeno snimaju, jedna teleobjektivom, a druga širokokutnim te uz optički stabilizator slike. Prednja selfie kamera ima 8 megapiksela. Galaxy Note 8 otporan je na vodu i prašinu kao i ostali Galaxy mobiteli. Galaxy Note 8 donosi izbor biometrijskih autorizacija poput skeniranja otiska prsta i šarenice. U Hrvatskoj će biti dostupan polovicom rujna, u crnoj i zlatnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7699 kuna. Svi kupci koji ga prednaruče u paketu će dobiti i Samsung DeX poveznicu za računala.

Komentara 6

Avatar Feniks
Feniks
21:33 24.08.2017.

Preskupo! Precijenjeno!

DU
Deleted user
21:37 24.08.2017.

preporucena cijena, znaci moze to i jeftinije?

BM
branko.mihalic1
08:42 25.08.2017.

bezveze ni mob ni tablet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije