Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JAVNOJ RASPRAVI

Sigurnija kupnja na daljinu i veće isporučene brzine interneta

mobitel
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
14.01.2016.
u 07:00

HAKOM predlaže da minimalna isporučena brzina uvijek bude najmanje 70 posto oglašavane bez obzira na paket usluga

Isporuka mobitela i ostalih telekomunikacijskih uređaja trebala bi se ubuduće moći obaviti isključivo na adresu koju je kupac naveo i kao adresu na koju se šalju računi. Predlaže to HAKOM, regulator za telekomunikacije, te tvrdi da bi se tako izbjegli slučajevi prijevara i krađa identiteta prilikom zasnivanja pretplatničkih odnosa. Predlažu i izmjenu usluge interneta. Trenutačno postoji razlika u minimalnoj isporučenoj brzini u odnosu na maksimalnu oglašavanu ako se radi o paketima s brzinama do i iznad 10 Mbit/s. To jest, ako je riječ o paketima usluga s maksimalnom (oglašavanom) brzinom do 10 Mbit/s, minimalna isporučena brzina ne smije pasti ispod 50 posto, a ako se radi o paketima s brzinama iznad 10 Mbit/s, ne smije pasti ispod 70 posto ugovorene brzine.

HAKOM predlaže da minimalna isporučena brzina uvijek bude najmanje 70 posto oglašavane bez obzira na paket usluga.

>> Dolazak Netflixa koristan za razvoj tržišta elektroničkih komunikacija

>> Zbog neželjenih SMS-ova HAKOM tražio blokiranje brojeva s kojih dolaze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije