Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika investicija

Samsung u razvoj ulaže 20,6 milijardi dolara do 2020. godine

samsung
AFP
12.05.2010.
u 08:48

Južnokorejska kompanija uložit će u solarne stanice, baterije za elekrične automobile, biofaramaceutiku, tehnologije emitiranja svjetlosti (LED) i medicinsku opremu.

Samsung je objavio da će u razvoj uložiti 23.300 milijardi vona (20,6 milijardi dolara) u idućih deset godina.

Južnokorejska kompanija uložit će u solarne stanice, baterije za elekrične automobile, biofaramaceutiku, tehnologije emitiranja svjetlosti (LED) i medicinsku opremu. U Samsungu očekuju da će zaposliti novih 45.000 radnika i povećati prihod za 50.000 milijardi vona do 2020.

- Dok druge svjetske kompanije oklijevaju, mi moramo odlučno krenuti naprijed i iskoristiti ovu priliku - kazao je Li Kun-hi, predsjednik Samsung Elektonicsa, najveće grupe konglomerata.

Samsung se sastoji od desetak kompanija s djelatnostima od elektronike, brodogradnje do mode.

Ključne riječi

Komentara 2

SL
slucajniprolaznik
08:39 13.05.2010.

Svaka čast,to je marljiv narod koji voli slušati i raditi? Neka mi netko kaže tko nema nešto u kući Korejsko? A kod nas odeš u drugu županiju pa ne možeš kupiti nešto naše,jer svaka županija ima svoga Čarugu?

OB
-obrisani-
18:44 13.05.2010.

1955. bili su tamo gdje je danas hrvatska bili su niko i nista, da su imali komunizam bili tamo gdje je danas hrvatska, tocno je da su vodeci u elektronici na svijetu, njihove ekrane upotrebljavaju skoro svi, soni i philips jedna su nula prema njima, sisnuli su ih a da ovi nisu to ni primjetili, pa je tako danas jeftinije soniju i hilipsu kupovat od samsunga tehnologiju nego da je sami istrazuju i proizvadjaju, bez obzira kakvog televizora kupis kupit ces samsung ili lg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije