Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI

Samsung predstavio nove phablete – Galaxy S6 Edge+ i Note 5

Samsung
Foto: Samsung
1/6
13.08.2015.
u 18:05

Note kao i dosad dolazi sa stylusom, dok S6 Edge+, koji se ističe po zaobljenim rubovima, u odnosu na S6 Edge ima nešto veći ekran

Samsung je danas predstavio dva nova high-end velika smartphonea ili phableta - Galaxy S6 Edge+ i Note 5.

Uređaji su identični što se tiče specifikacija – koriste se operativnim sustavom Android 5,1 Lollipop, imaju AMOLED-zaslone od 5,7 inča rezolucije 2,560 x 1,440, osmojezgrene procesore Exynos (2.1 GHz quad-core + 1.5 GHz quad-core), 4 GB RAM-a, kamere od 16 i 5 megapiksela...

Note kao i dosad dolazi sa stylusom, dok S6 Edge+, koji se ističe po zaobljenim rubovima, u odnosu na S6 Edge ima nešto veći ekran te je otporniji na ogrebotine.

U odnosu na prethodne generacije, noviteti su lakši i tanji te imaju metalne rubove i staklene pozadine za nešto otmjeniji izgled. Trajanje baterije je kraće, barem na papiru, no tu je, ističu u Samsungu, brzo i bežično punjenje. Uređaji također imaju nekoliko novih funkcija, kao što su gumb u aplikaciji za kameru koji aktivira streaming HD videa na YouTube te podrška za audioformat ultravisoke kvalitete (UHQA). Treba istaknuti i jako zanimljiv i koristan dodatak - futrolu s pravom, hardverskom tipkovnicom koja prekriva donji dio ekrana.

Novi uređaji bit će pušteni u prodaju 21. kolovoza, ranije u godini od prijašnjih generacija i prije nego što konkurentski Apple, kako se očekuje, u rujnu predstavi novi iPhone. Samsung zasad nema planova za puštanje Notea u prodaju u Europi.

Južnokorejska tvrtka predstavila je i uslugu za plaćanje putem uređaja, Samsung Pay, koja će biti puštena u korištenje u Južnoj Koreji 20. kolovoza, a u SAD-u 28. kolovoza.

>> Novi kineski smartphone predstavljen u Zagrebu - jamstvo 3 godine

>> Galaxy S6 edge inspiriran Iron Manom samo u Koreji, Kini i Hong Kongu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije