Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVAN PRAVILA

SAD dozvoljava upotrebu malih dronova, ali ništa od Amazonovog plana

dron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.02.2015.
u 08:24

Pravila između ostalog propisuju da letjelice moraju biti lakše od 25 kg, smiju letjeti samo između zore i sumraka te pritom moraju biti unutar vidnog polja upravljača

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) najavila je zakone koji će dozvoliti upotrebu malih dronova u SAD-u, javljaju američki mediji. Kongres je obvezao FAA da stvori pravila za male dronove do 2015. godine, a objava dolazi nedugo nakon što je Forbes otkrio detalje o zakonima na temelju nehotice objavljenog dokumenta FAA-e.

Pravila između ostalog propisuju da letjelice moraju biti lakše od 25 kg, smiju letjeti samo između zore i sumraka te pritom moraju biti unutar vidnog polja osobe koja njima upravlja te ispod 150 metara visine. To između ostalog znači u osnovi znači propast za Amazonov plan dostave paketa pomoću dronova, Prime Air, a potpredsjednik te tvrtke Paul Misener za Guardian je izrazio razočaranje pravilima.

- FAA mora početi s hitnim dovršenjem formalnog procesa za oslovljavanje potreba našeg poduzeća, i u konačnici naših kupaca - komentirao je Misener.

>> I u Hrvatskoj ima dronova, no još nema zakonskih propisa

>> Startupi definiraju budućnost tehnologije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije