Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HALO BING, KAKO BOB?

Rupert Murdoch našao saveznika - Microsoft?

Rupert Murdoch
Reuters/Pixsell
23.11.2009.
u 12:46

U planu da sve svoje medijske sadržaje skine s Googlea kako bi ih mogao naplaćivati, velikom medijskom magnatu mogla bi poslužiti konkurentska Microsoftova tražilica.

Otkako se prije godinu dana pojavila Microsoftova tražilica Bing, već je uspjela, i pored rasprostranjenosti Googlea, prigrabiti desetak posto tržišta internetskih tražilica. No, tvrtka Billa Gatesa naravno hoće i više, a u tome bi im mogao pomoći upravo vlasnik News Corpa, koji već dulje vrijeme govori o svojim planovima da naplaćuje svoje medijske sadržaje, koji su na Googleu – kao i sve ostalo – besplatni.

No, Microsoft je, sa svojim ogromnim sredstvima, spreman platiti Murdochu da svoje sadržaje, ako ih skine s Googlea, stavi na Bing.com i tako "pogura" tražilicu koja se još bori za svoje mjesto. Hoće li se ubuduće, ako se želi pretraživati sadržaje FOX Newsa, Wall Street Journala, Fox TV-a, HarperCollinsa, 20th Century Foxa i drugih dijelova Murdochova medijskog carstva, morati ići na Bing umjesto na Google?

Murdoch navodno kontaktira i druge vlasnike medijskog sadržaja i pokušava ih nagovoriti da se i oni skinu s Googlea. A što ako ti drugi vlasnici sadržaja ostave svoje sadržaje na Googleu, a povuku ih s Binga kad od Microsofta ne dobiju iste uvjete (tj. masnu odštetu) koju Murdoch upravo ugovara s divom iz Redmonda?

Izgleda da nam se sprema takav krvavi medijski rat prema kojem će čak i očekivani američko-kineski izravni sukob u ovom stoljeću, bio taj rat hladan ili topao, biti najobičnija dječja igra...

Komentara 5

MO
morales
13:06 23.11.2009.

Nadam se da će im se obiti o glavu. Većina informacija na netu je besplatna i tako treba ostati. Neka bolje prodaje oglase!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:36 23.11.2009.

Ovo će pored svih uspjeha biti njegova zadnja bitka, i to upravo ta koju će izgubiti..

VE
veles
16:17 23.11.2009.

pa neka naplaćuju...baš me zanima tko će posjećivat te i takve stranice, posebno što se radi o medijima u kojima caruje cenzura i laž...ništa ne bi izgubili da i većina hrvatskih medija dođe u njegove ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije