Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APISOVA APLIKACIJA

Rezultati Sinjske alke prvi put na pametnim telefonima

Sinjska alka
Foto: Sinjska alka
1/2
31.07.2014.
u 14:25

APIS IT u suradnji s Viteškim alkarskim društvom Sinj izradio je aplikacije koje će omogućiti unos i praćenje rezultata Alke

Rezultate ovogodišnje Sinjske alke bit će moguće pratiti i na mobilnim telefonima. Naime, tvrtka APIS IT u suradnji s Viteškim alkarskim društvom Sinj izradila je aplikacije koje će omogućiti unos i praćenje rezultata Alke.

Praćenje Sinjske alke, koja će iduće godine obilježiti 300. godišnjicu, tako je potpuno digitalizirano. Rezultati s trkališta, umjesto na papir, direktno se unose u elektronskom obliku putem posebne aplikacije, a uneseni podaci vidljivi su na pametnim telefonima koji koriste operativni sustav Android. Aplikacija je od jučer dostupna na Google Playu.

- Napravili smo dvije aplikacije. Jedna služi za unos rezultata s trkališta i namijenjena je službenim osobama, tako da joj se može pristupiti tek nakon autorizacije, a omogućava direktan unos i obradu podataka u realnom vremenu. Druga aplikacija je javna i napravljena za mobilne telefone te služi praćenju rezultata s trkališta. Svako tko skine aplikaciju na svoj mobilni telefon moći će, praktički u realnom vremenu, pratiti što se događa na trkalištu - rekao je Marin Katić, voditelj Odjela za izradu kolaborativnih rješenja APIS IT-a.

- Izrada ovih aplikacija bila nam je veliki izazov jer smo imali samo dva tjedna da osmislimo cijeli sustav, izradimo ga i testiramo - dodao je Katić.

Podsjetimo, ove godine generalna proba Bara održava se 1. kolovoza, druga proba Čoja 2. kolovoza, a samo završno nadmetanje, odnosno Alka, trči se u nedjelju, 3. kolovoza.

>> Upoznajte znamenitosti Dubrovnika i zanimljivosti s Igara putem VIP aplikacije

>> 5 zabavnih aplikacija koje morate isprobati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije