Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REBOOT INFOGAMER

Pet dana opakog igranja

Na Zagrebačkom Velesajmu otvoren Reboot InfoGamer 2017, festival i sajam gaminga
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
23.11.2017.
u 09:06

Sajam organizira i natjecanja u igranju svjetskoga ranga, a brojni posjetitelji došli su u nadi da će osvojiti neki od promotivnih poklona

Stotine “nabrijanih” gamerskih računala i najmoderniji setovi za uranjanje u virtualnu stvarnost ispunili su šest paviljona zagrebačkog Velesajma. Sudeći po prvim danima, ni najjeftinija ulaznica od 50 kuna za jednodnevni posjet nije prepreka za očekivanih sedamdeset tisuća posjetitelja Reboot Infogamer sajma, koji se ove godine prvi put odvojio od besplatnog Interlibera.

Najbolji do sada

I to se pokazalo punim pogotkom jer Infogamer zaista nikada nije izgledao bogato i dobro kao ove godine.

Osim brojnih prostora za odmjeravanje snaga u Destiny 2, Forza Motosport 7 i drugim najnovijim igrama, zahvaljujući malom ali posvećenom izlagaču Bee&Bit na čijem je čelu mladi bračni par Cerčić s punicom, posjetitelji sajma imaju priliku i za nostalgično putovanje u svijet prastarih Nintendo igrica, a oni koji se sjećaju i igranja na “komodorcima” i još starijih igraćih konzola spojenih na prošlostoljetne televizore odmah do njih mogu uživati i u ponudi riječkog muzeja Peek&Poke koji vodi uporni Svetozar Nilović. Tu je i čitav paviljon ispunjen maketama koje su donijeli članovi nekoliko udruga posvećenih igranju stolnih strateških igara, s pripadajućim figuricama i turnirom najavljenim za vikend.

Na Zagrebačkom Velesajmu otvoren Reboot InfoGamer 2017, festival i sajam gaminga
1/24

Najviše posjetitelja ipak je tu zbog brojnih nagrada koje mogu osvojiti natjecanjem profesionalnog ranga, ali i jednostavnim okupljanjem oko pozornica s kojih se suveniri vezani uz pojedine igre kao na nekom rock-koncertu doslovno bacaju po njima.

Na jednom mjestu sve

– Ovo mi je jedan od najvažnijih dana u godini jer na jednom mjestu imam prilike isprobati sve što me zanima, a što si ne bih mogao priuštiti. Jedno je čitati recenzije, a drugo uživo testirati komad opreme ili novu igru pa odlučiti na što ću trošiti ušteđevinu – rekao nam je Martin iz Ludbrega. Slično razmišlja većina posjetitelja s kojima smo razgovarali, a mnogi su tu i zbog druženja s ljudima koje su do Infogamera poznavali samo virtualno. Na ukupno 17.500 kvadratnih metara sajma našlo se prostora i za cosplayere odjevene u likove iz omiljenih igrica, a užas starijeg zaštitara kojem se u trenutku našeg posjeta sajmu približavao kostimirani mladić naoružan ogromnim mačem iz igre World of Warcraft postao je jedna od omiljenih anegdota posjetitelja prvog dana Infogamera.   

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije