Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računi bez papira

Računi.hr - novi internetski servis za ubrzavanje plaćanja računa

eracuni
racuni.hr
23.09.2010.
u 12:52

Ovu zanimljivu stranicu pokrenuo je Damior Sabol, osnivač Iskon Interneta. Pomoć su mu pružili kolege Saša Škevin i Izet Ždralović. U razvoj projekta BICRO je uložio 900.000 kuna.

U Hrvatskoj je pokrenut novi internetski servis pod nazivom Računi.hr koji će služiti za plaćanje računa tj. za ubrzavanje tog često zamornog postupka. Pomoću stranice Računi.hr računi vam dolaze u elektroničkom obliku izravno u vaš sustav za internetsko bankarstvo pomoću kojeg račune plaćate.

U projekt se uključilo dvadesetak hrvatskih banaka.

Ovu zanimljivu stranicu pokrenuo je Damir Sabol, osnivač Iskon Interneta. Pomoć su mu pružili kolege Saša Škevin i Izet Ždralović. U razvoj projekta BICRO je uložio 900.000 kuna.

E-računi su potpuna zamjena za račune na papiru koji umjesto u poštanski sandučić korisnicima stižu u elektroničkom obliku. Kako se sustav e-računa gradi u partnerstvu s bankama, plaćanje se vrši vrlo jednostavno, jednim klikom miša u internetskom bankarstvu ili odabirom opcije plaćanja na zaslonu mobilnog telefona, objavili su autor projekta na svojoj web-stranici.

E-računi bi trebali donijeti znatne uštede tvrtkama izdavateljima računa, a ne smiju se zaboraviti ni pozitivni ekološki učinci. Njihovim korištenjem izbjegava se tiskanje milijuna papira kao i fizička dostava vozilima na fosilna goriva.

Očekuje se da će usluga u potpunosti profunkcionirati tijekom 2011. godine, ovisno o brzini implementacije u pojedinim bankama.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
09:30 01.10.2010.

Može li na taj način GSKG plaćati račune grada Zagreba za pričuvu u zgradama u kojima ima prostore u vlasništvu? Sad grad Zagreb plaća tri do četiri puta godišnje pričuvu, što građane samo za zatezne kamete košta jako puno. Ovakoko automatski svaki mjesec oduzmu s računa grada za svaku zgradu točnu količinu novca za pričuvu i tako pojeftinjuju račune i izbjegavaju plaćanje zateznih kamata. A kuće imaju novce na računu kad im trebaju, a ne kad se milanu bandiću sviđa platiti.

TI
tintilinic100
00:05 11.11.2010.

Moze, na taj način će lova uvijek biti na raspolaganju dragi moj Vito:))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije