Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i pametni

Projekt “Pia Mia” pobjednik drugog #StartupVG-a

Ilustracija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
19.04.2018.
u 13:21

Ono što nas je najviše oduševilo i na što smo najviše ponosni su sami sudionici natjecanja, naši mladi sugrađani, koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i inovativni, rekao je Ilečić

U suradnji Grada Velike Gorice i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva uspješno je održan drugi po redu #StartupVG – natjecanje u razvijanju poslovnih ideja. 

Prvo mjesto u iznosu od 15 000 kuna osvojio je tim Pia Mia -  oni su predstavili set interaktivnih slikovnica povezanih s mobilnom aplikacijom i proširenom stvarnošću kreiranih od strane stručnjaka logopeda, psihologa, rehabilitatora, učitelja i kineziologa koja prati razvojnu liniju djece prema razvojnim dobima.

Drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 3 000 kuna osvojio je tim Mundus sa svojom World's Smartest Board Game. Riječ je o pametnoj društvenoj igri koja spaja moderne tehnologije i tradicionalne društvene igre. Sam projekt se sastoji od tri ključne točke: fizičke ploče, mobilne aplikacije i korisničkog dashboarda. Ono što ovaj projekt čini dodatno posebnim jeste činjenica da iza njega stoji mladi tim srednjoškolaca

Treće mjesto i laptopom kao nagradom pripalo je timu Petfinder – oni su osmislili programsko rješenje namijenjeno olakšavanju pretrage i ubrzavanju procesa zbrinjavanja napuštenih životinja (ili ljubimaca). Predstavlja centralno mjesto na webu koje olakšava rad udrugama, smanjuje broj oglasa i ubrzava postupak zbrinjavanja životinja.

– Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem #StartupVG-a, prvenstveno kvalitetom timova i samih projektnih ideja. Ono što nas je najviše oduševilo i na što smo najviše ponosni su sami sudionici natjecanja, naši mladi sugrađani, koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i inovativni. Veliki interes naših mladih sugrađana za ovogodišnje izdanje #StartupVG-a potvrđuje da smo kao Grad izabrali dobar smjer u kojem idemo u dijelu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je poticanje poduzetnika početnika – Izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

 

Komentara 1

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:59 19.04.2018.

Opet ista sranja nam prodaju pod uspjeh, mi nikako da naučimo. Stalno se financiraju ili spominju startupovi koji se bave programiranjem nekih besmislenih i upitno korisnih softwarea umjesto da se potiču startupovi vezani za proizvodnju i stvaranje nečeg korisnog, nove vrijednosti. Ako već mora biti software zašto ne financirate i potičete software koji će poboljšati produktivnost u proizvodnji, bolje procese ili prodaju, a ne besmislene igrice ili software za učenje. A tko će raditi i proizvoditi. Kinezi? Pa ne mogu svi biti programeri. Uostalom, takve tvrtke zapošljavaju minoran broj radnika i zapravo nema nikakve vidljive koristi za neku ekonomiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije