Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 75. GODINI

Preminuo izumitelj elektroničke pošte Ray Tomlinson

Ray Tomlinson
Foto: Andreu Veà, WiWiW.org/Wikimedia Commons
06.03.2016.
u 23:43

Američki programer 1971. je godine smislio ideju za elektroničke poruke koje bi se mogle slati s jedne mreže na drugu

Ray Tomlinson, kojeg se smatra izumiteljem elektroničke pošte, u subotu je preminuo u dobi od 75 godina, prenosi BBC. Navodno je bila riječ o srčanom udaru.

Ovaj američki programer 1971. je godine smislio ideju za elektroničke poruke koje bi se mogle slati s jedne mreže na drugu. Njegov izum uključivao je i simbol @ u adresama e-maila, koji je danas standardan.

Tomlinson je prvi e-mail poslao radeći u Bostonu kao inženjer za tvrtku Bolt, Beranek and Newman, koja je igrala veliku ulogu u ranoj verziji interneta, takozvanom Arpanetu. 2012. godine ušao je u Internetsku dvoranu slavnih.

>> Preminuo Matti Makkonen, 'otac SMS-a'

>> Preminuo šef Nintenda – od programera do direktora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije