Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satoru Iwata

Preminuo šef Nintenda – od programera do direktora

Satoru Iwata
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
13.07.2015.
u 09:01

Iwata je umro u subotu u dobi od 55 godina zbog tumora u žučovodu

Preminuo je Satoru Iwata, glavni izvršni direktor i predsjednik Nintenda, objavio je ovaj proizvođač videoigara. Iwata je umro u subotu u dobi od 55 godina zbog tumora u žučovodu.

Iwata je u lipnju prošle godine bio na operaciji uklanjanja izrasta i bio je nastavio rad nakon kratkog oporavka. Bio je na godišnjem sastanku tvrtke 26. lipnja, ali mu se stanje tijekom sljedećih nekoliko dana iznenada pogoršalo, priopćio je Nintendo.

Njegov nasljednik zasad nije imenovan, no generalni direktor Genyo Takeda vodit će odbor za Iwatin sprovod, što je znak da bi on mogao preuzeti vodstvo tvrtke, navodi Reuters.

Iwata je tijekom osamdesetih počeo raditi kao programer u jednoj Nintendovoj podružnici. Bio je direktor u Nintendu od 2000. godine, a predsjednikom je imenovan 2002. Od 2013. također je bio i glavni izvršni direktor američke podružnice tvrtke. Smatra ga se jednim od vodećih figura iza nekih od Nintendovih najpopularnijih konzola, a nedavno je tu tvrtku uveo u sektor igara za mobilne uređaje, čemu se zapravo sve donedavno protivio.

>> Preminuo čovjek koji je više od pola stoljeća vodio Nintendo

>> Kratki vodič kroz evoluciju gaming konzola: 1967 – 2015

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije