Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologije

Panasonic ipak neće koristiti Googleov Android za svoj TV

google
Reuters
31.03.2010.
u 09:54

Tvrtka je pregovarala s Googleom o korištenju tog softvera, koji je ponuđen proizvođačima televizora kao način da se na TV dovedu internetske aplikacije, no odlučio je da je preskup.

Četvrti najveći proizvođač televizora Panasonic odlučio se protiv korištenja Googleovog Android operacijskog sustava za rukovanje internetskim uslugama na njihovim televizorima jer bi to za njega bilo preskupo. Tvrtka je pregovarala s Googleom o korištenju tog softvera, koji je ponuđen proizvođačima televizora kao način da se na TV dovedu internetske aplikacije. Iako je sam softver besplatan, njegova implementacija zahtijevala bi skupe kompjutorske čipove Googleova partnera Intela, poručili su iz Panasonica.

Panasonic, Samsung, Sony te druge tvrtke koje proizvode HD televizore ove godine u svoje televizore žele dodati i uslugu interneta, s tim da svaka tom procesu pristupa na drukčiji način. Njihov je cilj kupcima omogućiti da na svojim televizorima koriste internetske usluge poput Netflixa, You Tubea bez da se maknu sa svoga kauča. Panasonic sa sjedištem u Osaki u Japanu razvit će vlastiti internetski softver i slati sadržaje sa svojih servera, umjesto da svojim korisnicima dopusti pristup bilo kojoj internetskoj stranici.

S druge strane, partnerstvo Googlea i Intela dopustilo bi korisnicima da se spoje na bilo koju internetsku stranicu, kao što im to dopušta njihovo osobno računalo. S njima, navodno, surađuje i Sony, poznat kao Google TV.

Odluka Panasonica da ne koristi Android uslijedila je nakon sličnog poteza Samsunga, koji je ovaj mjesec objavio kako ga ne zanima Google TV jer se usredotočio na razvijanje svojih aplikacija za TV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije