Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLONI SE

Ovaj futuristički ured nema ni stolce ni stolove, možete li bez sjedenja?

ured
Foto: RAAAF
1/6
04.01.2015.
u 19:55

Nešto posve drugačije u odnosu na tradiocionalne stolove i stolce, a sve s ciljem da više koristimo noge tijekom radnog vremena.

Zabrinuti ste jer previše vremena na poslu provedete sjedeći? U skoroj budućnosti možda više to neće biti standard. Barem ako se pita nizozemsku dizajnersku tvrtku RAAAF koja radi na projektu futurističku ureda bez stolova i stolaca!

- Nismo htjeli kreirati samo novi namještaj za ured, nego i potpuno promijeniti koncept radnog okoliša, kaže Ronald Rietveld, jedan od osnivača RAAAF-a. 

Novi koncept ureda trebao bi doprinijeti i zdravijem životu u radnom prostoru. Previše sjedenja može uzrokovati niz bolesti i poteškoća. 
Ovaj futuristički ured najviše se usmjerava na namještaj na koji bi se djelatnici - naslanjali u različitim pozicijama. Nešto posve drugačije u odnosu na tradiocionalne stolove i stolce, a sve s ciljem da više koristimo noge tijekom radnog vremena. 

Pogledajte u videu kako je tekao dizajnerski proces:

Dizajneri rade u suradnji s Sveučilištom Groningen i testiraju prednosti koje donosi takav jedan prostor. 

Cijeli koncept postavlja i izazov novog promišljanja radnog prostora, a prototip takvog ureda izložen je u jednoj galeriji u Amsterdamu

Nemojte ovaj tekst čitati sjedeći, naslonite se...

>>Zacrtali ste si ciljeve za ovu godinu? Evo kako da ne odustanete od planova

Komentara 3

MA
maximinimax
20:33 04.01.2015.

Po našim uredima često nema nikoga ni na stolcima i foteljima a da je ovako ne mogu ni zamisliti što bi bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije