Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost

Otkriven 'bug' koji omogućuje logiranje na Facebook bez šifre

Facebook
Reuters/PIXSELL
04.11.2012.
u 22:44

Objavljen je izraz kojim se na Googleovoj tražilici dolazi do linkova na 1,32 Facebook-profila

Na stranici Hacker News objavljena je obavijest o \"bugu\" koji omogućuje ulaske u neke profile na Facebooku bez upotrebe zaporki, prenosi BBC. U obavijesti je naveden niz riječi koji, kada se upotrijebi na Googleovoj tražilici, daje linkove na 1,32 milijuna Facebook-profila.

Na ovaj je način razotkriven je sustav koji Facebook koristi kako bi korisnicima omogućio da se brzo ulogiraju na svoj profil. Naime, obavijesti koje Facebook svojim korisnicima šalje na e-mail često sadrže link koji im omogućuje da brzo odgovore, a da se ne moraju ulogirati na Facebook. Tako poslane linkove moguće je otvoriti samo jednom, otkriva Facebookov sigurnosni stručnjak Matt Jones.

- Da bi se tražilicom došlo do ovih linkova, sadržaj e-mailova trebao je biti objavljen na internetu - objašnjava Jones, koji vjeruje da su linkovi došli od pružatelja elektroničke pošte koji loše štite arhivirane poruke.

Jones naglašava kako je Facebook već poduzeo mjere kako bi zaštitio profile korisnika koji su razotkriveni ovim \"bugom\". Navodi da mnogi profili pripadaju korisnicima iz Rusije i Kine, te da su razotkriveni linkovi dosad već vjerojatno neupotrebljivi.

>> Pet načina kako zaštititi svoju privatnost na Facebooku

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:09 05.11.2012.

Hm Što će ti "bug" da bi se logirao na tuđi facebook, kad su tako i tako na facebooku samo luzeri i gubitelji vremena i likovi koji vole gledati svoje sličice na ekranu. Kog bi to društvo moglo zanimati, daa bi se igrao hakera, kad se ljudi sami nude, ali nikog pametnog ne zanimaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije