Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gear Sport

Osobni trener koji vas tjera da se pokrenete i vježbate

Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
1/5
25.03.2018.
u 16:28

Gear Sport namijenjen je sportski orijentiranim osobama i trčanje može učiniti zanimljivim onima koji traže motivaciju

Kada su pametni satovi stigli na tržište izazvali su veliko zanimanje javnosti, no nisu svi bili oduševljeni zbog njihove glomaznosti i limitiranosti. S vremenom se to promijenilo i na tržištu se nalaze modeli koji izgledom ne odudaraju od klasičnih, a u sebi skrivaju veliki potencijal.

Prepoznali su to proizvođači pa ako krenete u potragu uskoro ćete primijetiti kako se većina njih fokusira na sportski segment. To je prepoznao i Samsung koji je s modelom Gear Sport upotpunio kolekciju pametnih satova.

Okrugli zaslon (1,2") dovoljan je za prikaz osnovnih informacija, a AMOLED tehnologija osigurava odličan prikaz. Ipak, komunikaciju putem aplikacija poput Vibera zbog sitnih slova ostavite za mobitel.

Odgovaranje na poruke vratit će vas u prošlost kada ste za jedno slovo morali nekoliko puta pritisnuti jednu tipku. Ponekad ovo zna biti zamorno jer zbog malog ekrana lako pritisnete i ono što niste planirali. Ruku na srce, to ni nije namjena ovog sata već dodatna mogućnost tako da to ne možemo uzeti kao minus.

Responzivnost ekrana i uređaja je na visokom nivou tako da 'listanje' izbornika prstom predstavlja pravi užitak, a istu stvar možete napraviti i zaokretanjem okvira. 

Na satu se nalaze i dvije tipke od koje jedna služi za ulazak u glavni izbornik dok se drugom vraćate korak unazad. Povučete li prst od vrha ekrana prema dnu spustit će se padajući izbornik koji vam otkriva koje su sve opcije uključene i koliko vam je preostalo baterije.

Foto: Robert Jurišić

Kao i kod mobitela, trajanje baterije ovisi o intenzitetu korištenja. Budući da je ovo sportski sat pretpostavljamo da ga planirate intenzivno koristiti i tada možete očekivati 3 dana autonomije. To podrazumijeva čestu upotrebu GPS-a, mjerenja otkucaja srca, streamanje glazbe na bluetooth slušalice kao i standardno povezivanje s aplikacijama telefona što rezultira velikim brojem notifikacija zbog kojih sat vibrira.

Moja preporuka je da na satu smanjite svjetlinu kao i jačinu vibracije. Isključite i opciju stalnog prikaza vremena na zaslonu jer bespotrebno troši bateriju.

Gear Sport ima nekoliko opcija za prikaz glavnog zaslona, od klasičnih kazaljki do digitalnog prikaza vremena, a neke detalje određujete i sami. Ako vam i to nije dovoljno u trgovini imate veliki izbor tema.

Što vam sve nudi Gear Sport? Krenimo od glavnih opcija vezanih za sportsku aktivnost a to su trčanje, hodanje, bicikliranje i plivanje (otporan na vodu). Ako primjerice odaberete trčanje u izborniku će vam se pojaviti opcija postavljanja cilja koji želite ispuniti. Nakon što odaberete dužinu dionice i krenete s trčanjem, sat će vas obavještavati o vašim postignućima. Tako možete primjerice izabrati da vas nakon svakih 500 metara izvještava o prosječnoj brzini, broju otkucaja srca i o tempu trčanja. To je poput trenera koji vas prati i govori vam trebate li usporiti ili ubrzati. Sat će vas i glasovno motivirati da 'izdržite još malo' i ispunite cilj. Upozorit će vas i da sjedite predugo te da je vrijeme da se pokrenete. Tu je naravno i brojač koraka kao i potrošnja kalorija, a postoji mogućnost da sami zabilježite koliko ste kalorija unijeli i tako pratite omjer potrošenih u unesenih.

Gear Sport pogoni dvojezgreni 1GHz procesor, a tu je i 4GB ROM-a za aplikacije i pjesme koje se na sat ubacuju putem aplikacije na mobitelu. Na njemu se nalaze akcelerometar, barometar, žiroskop, HR senzor i senzor svjetlosti, a baterija ima kapacitet od 300mAh.

Procesor je dovoljno dobar za sve radnje na satu tako da tijekom korištenja nisam primijetio nikakva zastajkivanja. Problema nije bilo niti s povezivanjem i bluetooth slušalice drugog proizvođača na sat su se spojile vrlo brzo.

Gear Sport
1/9
Ključne riječi

Komentara 1

BL
bljak007
17:47 25.03.2018.

A cijena. u oblacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije